Hrvatska navikla na bezizlazne situacije: Nakon teškog poraza od Egipta kako do četvrtfinala SP-a?

epa10403668 Croatia's Filip Glavas celebrates a goal during the IHF Men's World Championship group G handball match between Egypt and Croatia, at Husqvarna Garden in Jonkoping, Sweden, 13 January 2023. EPA/Mikael Fritzon SWEDEN OUT

Hrvatska rukometna reprezentacija teško je poražena na startu Svjetskog prvenstva od Egipta, koji je bio bolji čak devet golova razlike, bilo je 31:22 za Egipat. Ovim porazom Hrvatska je došla u tešku situaciju te će teško natjecanje u skupini završiti na prvom mjestu i u nastavak prenijeti četiri boda, koja bi mogla biti presudna u borbi za plasman u četvrtfinale, a što je osnovni cilj izabranika Hrvoje Horvata, barem je to bio prije nekoliko sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije sve izgubljeno, kako tvrdi Horvat, ali…

Naravno, nije još uvijek sve izgubljeno, jednim dobrim dijelom Hrvatska ovisi upravo o Egiptu, odnosno pomoći te reprezentacije u nastavku prvenstva. Ali i o sebi…

Dakle, kako prenosi portal gol.dnevnik.hr smatra se da će Hrvatska ”pobijediti SAD i Maroko, jer sve osim toga bilo bi dodatna katastrofa, ali da će isto to napraviti Egipćani. Nakon toga odlazimo u skupinu iz koje gotovo sigurno dolaze Danci s maksimalnim brojem bodova, a za njima netko od trojca Tunis, Bahrein i Belgija.

Hrvatska bi kao drugi iz skupine G odmah prvi susret drugog kruga igrala protiv pobjednika skupine H, odnosno svjetskih prvaka Danaca”. Drugim rječima, Hrvatska ima težak posao. Ipak, naši rukometaši su navikli na bezizlazne situacije. Protiv Danske potrebna nam je pobjeda, koja ne bi bila dovoljna ako bi bila ”obična”, minimalna pobjeda. Naime, bilo kakva pobjeda Hrvatske od osam ili manje pogodaka razlike nas stavlja u nezavidnu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako protiv Danske…?

”Egipat i Danci igraju posljednji susret i tada bismo se morali nadati pobjedi opuštenog Egipta koji će, ako negdje putem ne napravi kiks, već biti siguran u četvrtfinalu, čak i porazom od devet ili manje pogodaka razlike. Zapravo, što bi veća bila pobjeda Hrvatske protiv Danske (a da je manja od devet razlike), to bi oni imali veće šanse da budu prvi, čak i s uvjerljivim porazom od Danaca.

Naravno, što veća pobjeda protiv Danske nam daje veće šanse. Tako primjerice naša pobjeda od šest pogodaka razlike daje Dancima imperativ da Egipćane moraju savladati s tri ili četiri da bi bili drugi u skupini.

Ima još dosta sličnih kalkulacija, ali činjenica je da mi bez pobjede od devet pogodaka razlike otvaramo našim konkurentima prostor za kalkulacije druge vrste, one na terenu.
Po svemu sudeći trebamo pobjedu, a onda navijati za Egipat.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je vjerovati da Dance, jaku Dansku, možemo pobijediti devet razlike, međutim, valja vjerovati. Sjetimo se one nezaboravne Poljske, koja nam je dokazala da ništa nije nemoguće. Ne zaboravimo, Danska je jača od Poljske, posebno ova Danska. Jasno je kako nam svaka manja pobjeda donosi situaciju u kojoj ćemo posljednjeg dana grupne faze morati navijati za Egipat.

Navijati za Egipat

I sve to uz uvjet da nitko od trojca Danska, Hrvatska i Egipat ne kiksa u nekoj od preostalih utakmica. Naravno, mi se imamo pravo nadati da će se to nekome od naših konkurenata dogoditi, no činjenica je samo jedna. Pobjeđivati, pobjeđivati…i navijati za Egipat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.