Hrvatska pred novim početkom bez Luke Modrića: Tko će protiv Portugala i Francuske zamijeniti kapetana?

Foto: fah

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju za nekoliko dana očekuje novi početak, koji neće biti nimalo jednostavan. Naime, Vatreni će u novo izdanje Lige nacija ući znatno oslabljeni,a protivnici nikad jači, aktualni europski prvak Portugal i aktualni svjetski prvak Francuska. Hrvatska će igrati bez kapetana i najboljeg igrača Luke Modrića, koji se sprema za novu sezonu s Realom, treba mu odmor, s druge strane Hrvatskoj će trebati puno, puno sreće. Naime, igrat će protiv protivnika koje nikad nije pobijedila, čak ni u prijateljskim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Luka Modrić je i dalje prva violina hrvatskog orkestra, no s 35 godina morat će dozirati nastupe kako bi spreman, koliko – toliko, dočekao Europsko prvenstvo idućeg ljeta. Vjerojatno je to i posljednji Euro legendarnog kapetana i najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena.

Što je o svemu, pa i o svojoj budućnosti u Realu, rekao Modrić, čija privrženost hrvatskom dresu nikad nije dolazila u pitanje?’

”Znam da se ovdje vezni ili napadači rijetko zadrže do 35 godina. Ja sam uspio i to mi nije poklonjeno, nego sam zaslužio radom i ponašanjem. Ukoliko Real procijeni da više nisam taj, spreman sam i na tu neželjenu opciju. Iako, nadam se da ću srušiti i taj stereotip da se u Realu ne može dočekati kraj karijere u određenim godinama nakon 34.-35. Jako sam se namučio da dođem do Reala, prošao sam svašta i neću se olako odreći tog statusa. Borit ću se na terenu da zaslužim ostanak”, rekao je odlučni, ali i vrlo jasni, Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je odluku Luke Modrića, koja će omogućiti izborniku Zlatku Daliću da protiv Portugala i Francuske pokuša isprobati neke ”nove klince”, komentirao Mate Bilić, bivši hrvatski nogometaš, ali i stručni komentator Nove TV?

“Pa mislim da je normalno, stvarno odličan dogovor između izbornika i njega, pravi tajming. Prije svega znajući da je drugi dio sezone bio onako nekako nenogometni, da je bila pandemija koronavirusa. Prvenstvo se nastavilo krajem petog mjeseca. Tako da bilo je tu puno utakmica, svaki drugi dan utakmicu, i igraču koji ima 35 godina, odnosno našem lideru, kapetanu, potreban je odmor.”

Podsjetimo, nakon prekida pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa Luka je briljirao te je bio jedan od najvažnijih Realovih igrača na putu do naslova prvaka Španjolske, nema nikakve dvojbe potrošio se. Za Real je Modrić u prošloj sezoni upisao 40 nastupa u svim natjecanjima, odigravši ukupno 2631 minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalifikacijama za Euro Modrić je nastupio na svih osam utakmica, te doživio dvije ozljede, protiv Azerbajdžana i Walesa

S obzirom kako neće biti Modrića osnovno je pitanje tko će ga privremeno zamijeniti. U ne tako davnoj prošlosti prilike su zamijenivši Rakitića i Kramarića, fenomenalno iskoristili Nikola Vlašić i Bruno Petković.

Može li Luku adekvatno zamijeniti sve bolji Mario Pašalić, igrač senzacije Lige prvaka prošle sezone, Atalante?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Posebno bi istaknuo Marija Pašalića, jer nakon jedne uspješne sezone u Atalanti nameće se kao stvarno ozbiljan kandidat za nasljednika Luke Modrića. I sigurno s pravom kuca na vrata reprezentacije. Tu je Kovačić, ne smijemo zaboraviti, Badelj isto tako, iako je i on u svojim godinama već… Ali sigurno da mogu dati, ali prije svega istaknuo bi Pašalić”, poručio je Bilić.

Podsjetimo, Luka Modrić ima 127 nastupa za Hrvatsku, sedam manje od rekordera Darija Srne. Novi izazov Modrića? Prestići Darija Srnu u broju nastupa za Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.