Hrvatska oslabljena u Ligi nacija, ali će i Francuzi također biti oslabljeni – umiješala se korona

Foto: fah

Za nekoliko dana hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u novom ciklusu Lige nacija najprije protiv Portugala, a onda i protiv Francuske, u obje utakmice Vatrene neće predvoditi umorni Luka Modrić. Dakle, Hrvatska će biti bitno oslabljena, neće biti ni Ivana Rakitića, no i Francuzi imaju problema i oni nisu mali. Umiješala se sveprisutna korona…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvijezda francuske reprezentacije, 27-godišnji Paul Pogba, nogometaš Manchester Uniteda te vezni igrač Tottenhama Tanguy Ndombele (23), neće biti u konkurenciji za rujanske utakmice nakon pozitivnog testa na koronavirus, a otpao je i Houssem Aouar (22)! Dakle, vezni nogometaš Lyona Houssem Aouar se testirao zajedno sa svojom momčadi uoči susreta protiv Dijona, a jedino je on imao pozitivan test. Iz francuskog kluba su javili kako igrač nema simptome… Međutim, igrač će svejedno morati u izolaciju na 14 dana, što znači da će gotovo sigurno propustiti reprezentativno okupljanje.

Radi se o igraču koji je trebao biti Deschampsova uzdanica za Ligu nacija, a prošle sezone i na završnici Lige prvaka je pokazao klasu. Vrijednost na Transfermarktu mu je čak 50 milijuna eura, a pola Europe ga želi dovesti. Dakle, i Francuska će protiv Hrvatske biti oslabljena, no Francuzi imaju daleko veći ”bazen”, bazu za ”novačenje” novih igrača i njih će ovi izostanci puno manje pogoditi, iako, navodno, a kako piše portal 24 sata, Didier Deschamps lupa glavom od stol jer više ne zna koga da pozove. Ionako su na popis već uskočili mladići poput Eduarda Camavinge (17) i Dayota Upamecana (21), a u reprezentaciju je vratio Adriena Rabiota kojeg je ranije izbacio iz reprezentacije zbog neposluha.

Podsjetimo, svjetski prvaci gostuju kod Švedske 5. rujna, a 8. rujna dočekuju Hrvatsku na pariškom Stade de Franceu. U našoj izuzetnoj jakoj skupini još je Portugal. Pobjednik će na završni turnir Lige nacija, a posljednji ispada u Ligu B za iduće izdanje novoga reprezentativnog natjecanja UEFA-e. U skupini, dakle, imamo europske prvake, svjetske prvake i svjetske doprvake i sve to još aktualne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.