Hrvatska protiv Argentine za četvrtfinale

epa08949371 A handout photo made available by Egypt Handball 2021 of Manuel Strlek (L) of Croatia in action against Yassine Sami of Qatar during the match between Croatia and Qatar at the 27th Men's Handball World Championship in Alexandria, Egypt, 19 January 2021. EPA/Hazem Gouda / Egypt Handball 2021 HANDOUT SHUTTERSTOCK OUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Hrvatska rukometna reprezentacija danas od 18 sati igra protiv Argentine u drugom kolu drugog kruga Svjetskog prvenstva. Nakon pobjede protiv Bahreina u prvom kolu 28:18, izabranike Line Červara čeka trećeplasirana momčad u grupi 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bi pobjedom protiv Argentine osigurala plasman u četvrtfinale. Ali izbornik Lino Červar, spušta loptu na zemlju.

– Sad razmišljamo samo o njima i ne nasjedamo na nikakvu ulogu favorita, jer su Južnoamerikanci pokazali da su nezgodni. Oni su, recimo, na prvenstvu dobili Brazil, a mi smo s Brazilom imali vrlo neugodno iskustvo u Njemačkoj 2019. Prema tome, dovoljno smo mudri i inteligentni i bolje je biti koncentriran i spreman nego naivan, zaključio je hrvatski izbornik.

Kapetan i vođa argentine reprezentacije je Gonzalo Carou, izbornik je Španjolac Manolu Cadenas, a čak 12 igrača Argentine igra u španjolskim klubovima. Okosnicu reprezentacije i dalje čini trokut koji je već desetak godina na okupu. To su braća Diego, Sebastian i Pablo Simonet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se do sada susrela s Argentinom četiri puta i upisala tri pobjede. 2005. godine na Svjetskom prvenstvu, Hrvatska je bila uvjerljiva s 36:23, 2011. godine još jedna uvjerljiva pobjeda od 36:18 i tijesna pobjeda na Olimpijskim igrama 2016. s 27:26. Argentina ima jedinu pobjedu iz 2003. godine sa Svjetskog prvenstva, slavila je 30:29.

Argentina je u prvoj fazi natjecanja pobijedila Kongo 28:22 i Bahrein 24:21, a izgubila od Danske 20:31. U prvom kolu drugog kruga pobijedila je Japan s 28:24. U grupi 2, vodeća je Danska sa 6 bodova, Hrvatska je druga s 5 bodova, a Argentina na trećem s 4 boda, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.