Hrvatska reprezentacija do 19 godina u finalu Europskog prvenstva u futsalu

Foto: fah

Hrvatska malonogometna reprezentacija do 19 godina starosti sastala se s Portugalom u polufinalu Europskog prvenstva u Latviji te nakon produžetaka i šesteraca ušla u veliko finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U-19: PORTUGAL – HRVATSKA 4:5 (2:2, 1:1, 0:0)
EP u futsalu, polufinale.
Arena Riga, Riga.

Strijelci: 1:0 – Celio (31′), 1:1 – Jurlina (40′), 2:1 – Chuva (45′), 2:2 – Vukelić (49′)

Šesterci: T. Paco – 3:2, Mudronja – 3:3, Celio – 4:3, Cvišić – 4:4, Neves – Čizmić brani, Jurlina – 4:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal: B. Paco, Celio, Neves, T. Paco, Sevio; Figueira, Chuva, Moreira, Dani, Pinto, Reis, Rodrigues, Chico, Lopes. Izbornik: J. L. Mendes.

Hrvatska: Čizmić, Sučić, Jurlina, Mudronja, Mužar; Radaj, Dragun, Petrušić, Rendić, Papac, Cvišić, Radić, Vukelić. Izbornik: M. Mavrović.

U finalu premijernog izdanja Europskog prvenstva u futsalu za igrače do 19 godina nastupit će reprezentacija Hrvatske, pod vodstvom izbornika Marinka Mavrovića, zahvaljujući pobjedi nad Portugalom u dramatičnom polufinalu u Rigi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mreže su mirovale sve do 31. minute, kada je portugalski vratar Paco povukao protunapad te uposlio Celija, koji pogađa bliži Čizmićev kut za vodstvo.

Iako su Portugalci imali svoje prigode za drugi pogodak, Hrvatska nije odustala od potrage za izjednačenjem te je u završnici zaigrala s igračem više u polju, što se isplatilo dvije sekunde prije isteka vremena. Jurlina je bio precizan za 1:1 i ulazak u produžetke.

U posljednjoj minuti prvog produžetka Rodrigues je ubacio sa strane, a Chuva iz neposredne blizine zabio za 2:1, no ni tada nije bio kraj. Manje od dvije minute prije kraja drugog produžetka Vukelić puca iz teške situacije, a lopta završava iza Paca za novo izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pristupilo se stoga raspucavanju sa šest metara, a u trećoj, posljednoj seriji hrvatski vratar Čizmić brani pokušaj Nevesa, da bi Jurlina potom zapečatio sjajan uspjeh mladih Hrvata.

Hrvatska je do polufinala u Rigi stigla pobjedama nad Nizozemskom i Ukrajinom, nakon uvodnog poraza od Španjolske, dok je Portugal osvojio Skupinu A sa sve tri pobjede, protiv Latvije, Poljske i Rusije. U drugom se polufinalu sastaju Španjolska i Poljska, a finale je na rasporedu u subotu, 14. rujna, s početkom u 20:00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.