Hrvatska s 1-0 pobijedila grube Australce koji su ozlijedili Pranjića

Nogometna reprezentacija Hrvatske noćas je minimalnom pobjedom nad Australijom u brazilskom Salvadoru završila posljednju pripremnu utakmicu pred nastup na svjetskom prvenstvu.
Strijelac jedinoga gola bio je Jelavić u 58. minuti, nakon akcije Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to šesti međusobni susret Hrvatske i Australije, a u dosadašnjih pet dvoboja Hrvatska je ostvarila jednu pobjedu, dva susreta okončana su neodlučenim rezultatom, dok je Australija dva puta bila bolja.

Niko Kovač na travnjak je poslao miješanu momčad, na klupi su ostali Mandžukić, Olić, Rakitić…

Prvo poluvijeme uglavnom će se pamtiti po agresivnosti Australaca, što je dovelo do zabrinjavajućih scena. Najprije je na terenu ostao ležati Eduardo, koji se međutim uskoro vratio u igru. Nekoliko minuta nakon toga, ozlijeđen je Pranjić nakon starta Franjića. Hrvatski reprezentativac morao je napustiti igru s ozljedom gležnja, a umjesto njega ušao je Vrsaljko. Jedina prava prilika u prvom poluvremenu bio je udarac Eduarda u 20. minuti nakon asistencije Jelavića, ali je australski vratar bio na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog poluvremena Hrvatska je malo pojačala pritisak, ali dinamika igre i dalje nije bila na visokoj razini. U 58. minuti Modrić je napravio solo prodor, lopta se odbila do Jelavića koji ju je pospremio u mrežu.

Bilo je neopreznih startova i na jednoj i na drugoj strani, sudac je dao tri žuta kartona, sva tri hrvatskim igračima, a zbog udarca u gležanj neko je vrijeme izvan terena bio i Mandžukić.

U reprezentaciji Australije, od 23 igrača, šestorica su hrvatskih korijena, a predvodi ih kapetan i vezni igrač Mile Jedinak, zatim vratar Eugen Galeković, braniči Matthew Špiranović i Ivan Franjić te veznjaci Oliver Bozanić i Dario Vidošić, a pomoćnik australskom izborniku Angeu Postecoglou također je Hrvat Ante Miličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedeći nastup naše reprezentacije u Brazilu bit će u četvrtak, 12. lipnja u 22 sata po hrvatskom vremenu u Sao Paulu, kada će u prvoj utakmici A skupine susretom protiv Brazila, otvoriti 20. svjetsko prvenstvo.

HRVATSKA: Pletikosa – Srna, Vida, Lovren, Pranjić (Vrsaljko, 25) – Modrić (Rakitić, 59), Brozović – Eduardo (Olić, 76), Kovačić (Sammir, 59), Perišić (Rebić, 67) – Jelavić (Mandžukić, 59).

AUSTRALIJA: Ryan – Franjić, Špiranović, Wilkinson, Davidson – Milligan (McKay, 81), Jedinak (Holland, 74) – Leckie (Taggart, 85), Oar (Troisi, 81), Vidošić (Halloran, 53) – Cahill (Bresciano, 66).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Jelavić (58)

STADION: Arena Fonte Nova

GLEDATELJA: 8.500

Žuti kartoni: Vida (44), Mandžukić (64), Srna (84).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.