Pranjić: Hajduk najviše profitirao; Strahonja: Sutkinja nije vidjela penal

pranjić
Foto: snimka zaslona

Nakon dramatičnog 33. kola 1. HNL-a u emisiji Stadion Danijel Pranjić i Marijo Strahonja prokomentirali su događanja i neizvjestan rasplet prvenstva tri kola prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo ima 70 bodova, Hajduk 66, a Osijek, koji je osvojio samo bod u zadnja dva kola, 65 bodova. U borbi za najboljeg strijelca također je neizvjesno, Marko Livaja ima 23, a Josip Drmić 21 gol na kontu.

– Zanimljivo i efikasno kolo, 20 pogodaka, otvoreno će očito biti sve do kraja. Očekivali smo neke odgovore, ali nemamo ih. Hajduk je u ovom kolu najviše profitirao i utrka se nastavlja do kraja, rekao je u uvodu emisije Pranjić.

– Vrlo izazovno kolo, na Poljudu smo evidentirali neke pogreške, u nekim drugim utakmicama sudački timovi su dobro reagirali. Definitivno smo imali bolja suđenja, kaže o suđenju u 33. kolu HRT-ov sudački ekspert Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo remijem s Lokomotivom (1:1) kompromitirao svoju poziciju

– Iznenadili su Dinamo, svi su očekivali pobjedu Dinama. Neshvatljivo mi je da je Dinamo ušao u utakmicu tako mlako, znali su rezultat iz Osijeka i ovo im je bila prilika za riješiti prvenstvo. Lokomotiva na kraju može i žaliti da je uzela samo bod, mogla je pobijediti, smatra Pranjić.

Ante Čačić je na klupi ostavio Mišića i Šutala

– Iskusan strateg poput Čačića sigurno je imao svoj plan, ne možemo ulaziti u njegovu odluku. Je li trebao mijenjati, po meni ne, ali da je to bio finale za Dinamo i da je izgubio bodove, jest, Dinamo nije bio pravi i na kraju treba biti sretan s remijem, dodao je Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penal za Lokomotivu iz kojeg je povela u 30. minuti bio je legitiman:

– Ovo je 300. utakmica Bebeka, to je za respekt. Ova situacija kod penala je bila vrlo jasna, Bebek je odlučno odsvirao i tu nije bilo nikakve dvojbe, prokomentirao je Strahonja.

Veliki kiks Osijeka s Istrom (2:2)

– Neshvatljivo kako je loše Osijek reagirao kod prekida, a bilo je utakmica koje su dobili na skok. Ovdje su bili opasni u napadu, ali nisu zabili, a primili su dva. Mile Škorić nedostaje, puno je lakše kad imaš čovjeka koji može nekad i podviknuti i zna što napraviti. Sigurno puno nedostaje u igri Osijeka, smatra Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Mierez nije ozlijeđen, a nije bio u sastavu…

– Zanimljivo, što se dogodilo zna samo Bjelica, možda nije dobro reagirao na zadnjim treninzima, svakako to upada u oči, kaže Pranjić, te nastavlja o gostima:

– Istra igra dobro, uvijek ide po gol, sad su zabili iz dva prekida, što je netipično za njih, ali sviđa mi se kako radi Garcia.

Iz suđenja smo izdvojili dva detalja, prvo eventualni prekršaj Caktaša uoči gola Osijeka za 2:0…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Riječ je o nogometno prihvatljivom kontaktu, Caktaš je malo zakvačio igrača po leđima, to nije jasna pogreška suca, mislim da takve situacije treba pustiti, smatra Strahonja.

Gol Istre za 2:1 – prvo je bilo dosuđeno zaleđe, no ispravio je to VAR.

– Prva reakcija suca bila je ispravna, sprintom prema centralnoj liniji dao je do znanja da zaleđa nema, no onda se predomislio i dognuo zastavicu. Srećom da imamo VAR, koji je to ispravio, zaključio je naš sudački ekspert.

Hajduk dobio Dragovoljac iako je oštećen za penal i igrača više

– Dosta teška utakmica. Hajduk je dobro otvorio, postigao gol u pravo vrijeme. Očekivali smo tad svi da će to otići u drugom smjeru, ali Dragovoljac je odigrao hrabro i nije se predavao, kad je Hajduk promašio neke prilike došla je kazna. Ovaj Dragovoljac igra stvarno dobar nogomet, puno bolji nego u prvoj polusezoni, ne bi bili u ovoj poziciji da su od početka prvenstva igrali ovako, kaže Pranjić, koji je pohvalio uvođenje Lovrencsisa u igru:

– Dobra odluka Dambrauskasa oko njegovog uvođenja, on je uputio dobar centaršut za gol Livaje, ključan trenutak utakmice. Livaji možemo skinuti kapu za ovu sezonu, on drži Hajduk još u igri, kaže Pranjić.

Marijo Strahonja najviše je posla imao oko ove utakmice. Glavna sutkinja bila je Ivana Martinčić, kojoj je to bila peta utakmica u 1. HNL-u.

– Imala je dobrih, ali i manje dobrih procjena. Ona ima sposobnost za suditi zahtjevnije utakmice, ali pitanje je koliko je spremna za najzahtjevnije utakmice. Bilo je krivog pozicioniranja. Hrvatske utakmice traže radnog suca, treba nekad ući među igrače, kaže Strahonja i ide situaciju po situaciju:

Čolina je u 25. minuti tražio penal nakon kontakta s Galešićem

– Jedna od pozitivnijih odluka, jasno je da to nije situacija za kazneni udarac, konstatirao je naš sudački ekspert.

U 54. minuti Kalinić je pao u gostujućem šesnaestercu…

– Vidimo da je pao pod prekršajem, jasni kazneni udarac. Očigledna pogreška, ovdje je VAR sudac dao pregled i priliku za ispravak sutkinji.

U 66. minuti Čolina na travnjaku, a Šubarić je bio u kontaktu…

– Nije on srušio napadača, bio je kontakt, ali Čolina ga je naglasio i sutkinja je to tako procjenila, i to dobro. Mislim da sutkinji ovdje treba dati za pravo.

U 73. Livaja je primio loptu, a Kahlina je igrao rukom…

– Ruke koje su odvojene od tijela u sklopu prirodne kretnje tijela nisu ruka. Ruka mu je bila odvojena, no narušen mu je balans, napadač mu je iza leđa, tako da ova ruka nije kažnjiva. VAR soba se nije javila jer se odvojenje ruke dogodilo zbog prirodne reakcije tijela.

Minutu ranije bilježimo vrlo nesportski start igrača Dragovoljca…

– Ovdje je sutkinja bila vrlo blizu i trebala je odmah riješiti to. Vidimo igrača koji ulazi u duel isključivo s namjerom da udari igrača. Da je pokazala izravan crveni karton, bilo je opravdano, ali ako već ne to, imala je situacije za dva žuta kartona, kaže Strahonja.

Dakle Hajduk je oštećen za penal i trebao je imati igrača više?, upitao je voditelj Robert Jelečević.

– Tako je!, potvrdio je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.