Dinamo oštećen za gol, Rijeka gubi korak u borbi za naslov

pranjić
Foto: snimka zaslona

U 28. kolu 1. HNL-a pobjede su upisali Dinamo, Osijek i Hajduk, dok Rijeka, čini se, pomalo gubi korak u borbi za naslov prvaka. Analizirali smo hrvatski nogometni vikend u emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kolo je bilo zanimljivo, kao i svako drugo. Tri favorita su dobila, samo je Rijeka kiksala,  imam osjećaj da je mislima ostala u prošlom kolu, u utakmici s Dragovoljcem, i imam osjećaj da pomalo otpada iz borbe za naslov, smatra Danijel Pranjić.

Dinamo je slavio u Koprivnici s 0:1, iako je, smatra Marijo Strahonja, oštećen za regularan gol.

– Dinamo je zasluženo dobio, bio je malo bolji, no ni Slaven nije ostao dužan. Orijentirao se na obranu, ali protiv Dinama je teško izdržati 90 minuta da ne primiš pogodak. Kad je Dinamo poveo 1:0 znao je to privesti kraju, dobiti to na kvalitetu i iskustvo. Nakon vodstva imali su još nekoliko prilika, dok je Slaven dobro stajao u obrani osim te dvije-tri šanse koje su dopustili, što je bilo dovoljno Dinamu da dobije utakmicu, kaže Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dinamo je bez Ivanušeca, koji je po meni, njihov najbolji igrač. Oršić igra standarno, iako su mnogi mislili da će pasti jer se nije dogodio transfer, no pokazuje da je profesionalac. Petković se pomalo vraća u formu, što treba i Dinamu i reprezentaciji.

Marijo Strahonja hvali suđenje Marija Zebeca, ali…

– U centralnom dijelu terena bio je dobar, no njegov tim nije bio tako dobar, pomoćni sudac imao je poteškoća kod signaliziranja zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strahonja smatra da je Dinamo prvo oštećen za pogodak Petkovića zbog nepostojećeg zaleđa, no onda je ipak dobro priznat Oršićev gol.

Osijek je slavio na gostovanju u Šibeniku.

– Šibenik je u prvoj polusezoni igrao jako dobar nogomet, a sad imam osjećaj da je narušena atmosfera u ekipi. Osijek je bio dobar, sad može sigurno žaliti za prosutim bodovima u utakmici s Goricom. No to je nogomet, svatko svakoga može dobiti. Kristijan Lovrić se vraća, to je dobro za Osijek, kaže Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek četvrti susret zaredom nije primio gol.

– I obrana i napad im izgledaju dobro, budi se Lovrić, vratio se Caktaš, sigurno će biti dobri do kraja.

 Duje Strukan bio je standardno dobar, pokretljiv i pravovremen, ulijeva povjerenje, to sudac ima ili nema, a on to definitivno ima. rekao je o suđenju Strahonja.

Hajduk je s čak 4:0 dobio Lokomotivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uživao sam u igri Hajduka, stvarno su igrali dobar nogomet, a dali su i odgovor na pitanje mogu li Livaja i Kalinić igrati zajedno, poslije ove utakmice ne treba dvojiti. Nije mi jasno zašto nije počeo protiv Dinama, no jasno je da on i Livaja moraju igrati zajedno, Kalinić je trenutano najbolji napadač u ligi, on i Livaja su funkcionirali fantastično, igrali su baš moderan nogomet. Lokomotiva je pokušava razne stvari, no Hajduk je za sve imao rješenje. Malo mi je žao da nismo ovakav Hajduk vidjeli protiv Dinama, s Kalinićem u prvih 11, kaže Pranjić.

– Hajduk sljedeću utakmicu ide u Osijek i praktički mora pobijeditit ako želi istaknuti pravu kandidaturu za naslov. Igra odlično, ali ima bodovno zaostatak i to je njihov problem.

– Pajač je bio odličan i pravovremen, donio je par vrlo dobrih odluka i vrlo dobro je surađivao s VAR sobom, prokomentirao je suca HRT-ov sudački ekspert Strahonja, koji je proanalizirao i poništen gol Grgića zbog igranja rukom, smatrajući da je kriterij za dosuđenu ruku stroži kad ona urodi pogotkom, te nije važno što je ta ruka bila minorna i posve nenamjerna.

Gorica je s igračem manje minimalno nadvisila Rijeku.

– Rijeka je samo na momente pokazala igru na koju smo navikli, oni su igrali jako dobar nogomet cijelu sezonu, no Rijeka najviše može kiksati na malima. Kod Gorice smo vidjeli rukopis Samira Toplaka, igraju dobar nogomet i msilim da će biti sve bolji do kraja sezone, zaključio je Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.