Tomić: Drmić je previše emotivno reagirao, bio je i vruće glave

tomić
Foto: fah

Dva poraza u nizu upisali su nogometaši Rijeke uoči reprezentativne stanke i tako ugrozili borbu za prvaka u hrvatskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Goran Tomić u razgovoru “Pod stijenama Kantride” na Radio Rijeci komentirao je pad svoje momčadi nakon velikog uspjeha i pobjede protiv Osijeka u polufinalu Kupa.

– Nakon četiri pobjede i vrhunca protiv Osijeka kad smo odigrali junački 120 minuta, dogodio nam se taj jedan poraz koji nam se nije smio dogoditi. U razgovoru s igračima vidjeli smo pozitivnu energiju, i standardni igrači i svi, osjećali su da će dobro igrati, ali onda se dogodio taj poraz protiv Dragovoljca, a onda ova utakmica u Gorici…, rekao je trener Rijeke.

Govorio je i o emotivnoj reakciji napadača Josipa Drmića koji je poraz u Gorici nazvao “skandalom i katastrofom”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Drmić je možda preemotivno reagirao, nije da nismo htjeli dobiti tu utakmicu ili da se netko nije trudio. Kad se okrene taj moment, deset centimetara lijevo/desno… Imali smo mi šanse, no okrenulo se na drugu stranu. Ne bih rekao kao što je Josip, doživio je to preemotivno. Zaboljelo je i ostale igrače. Nitko ne želi gubiti jer smo pokazali dosad da možemo i hoćemo. Gorica je dobra ekipa. Kad su imali igrača manje, kao da je nama napravljen neki veliki stres i htjeli smo zabiti čim prije gol. Onda nam se dogodio drugi put u par kola novi autogol koji je bio presudan. Imao je Labrović tu loptu na ruci. Situacija koja se jednostavno dogodila… Ali ne bih predstavio to kao Josip, sigurno je bio i vruće glave odmah nakon utakmice.

Pokušao je pronaći razloge slabijih igara u posljednje vrijeme.

– Da se ne mogu se odigrati tri utakmice u osam dana, onda se europske utakmice ne bi igrale u međutjednu. Imali smo četiri dana od srijede do nedjelje, što je dovoljno za odigrati utakmicu. Ne možeš biti umoran u 20. minuti, možeš u 70. ili 80., ali ne na početku. Podbacili smo više na drugim stvarima, nismo glavom bili pravi. No, nije to jedini razlog. I prije utakmice smo imali problema, Solano, jedini desni bek se ozlijedio, rotiramo u zadnje dvije utakmice, tražimo rješenja koja su neprirodna. To nam isto zadaje problema. Također, ozljede Vučkića i Pavičića te Obregona Smolčića od ranije. Četiri do pet igrača, koji su standardni, osjeti svaka ekipa, a kako neće naša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovisimo o svojem radu, a što će biti kasnije, to nitko ne zna, ustvrdio je Tomić.

Cijeli razgovor “Pod stijenama Kantride” poslušajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.