Hrvatska u Manausu protiv Kameruna igra – utakmicu istine!

Hrvatska u ponoć, sa srijede na četvrtak, igra utakmicu istine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Doslovce utakmicu istine! Samo pobjeda Hrvatskoj jamči produžetak nade u plasman u sljedeći krug, jer Meksiko je u pvom kolu već nadvisio Kamerun i sada to mora učiniti i Hrvatska. Istina, postoji šansa da je Hrvatima i bod protiv Kameruna dobar i da se pobjedom protiv Meksika osigura drugi krug. No, isto je pitanje kako će Meksiko proći s Brazilom, a ako i izgubi biti će bitno s koliko pogodaka razlike će to biti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, Hrvatskoj treba pobjeda i to je jasno, ali nije jasno s kojim sastavom će je izbornik Niko Kovač pokušati ostvariti. Neki su bitni igrači ozlijeđeni, poput Luke Modrića koji muku muči sa stopalom, a neki očito nisu u formi što se vidjelo u dvoboju protiv Brazila. Napose, Mateo Kovačić čija je partija u uvertiri prvenstva bila razočaravajuća.

Stoga, sve se češće oko kampa reprezentacije priča o Sammiru kao možebitnom rješenju u veznom redu umjesto Kovačića, a kao zapeta puška čeka i Brozović ako ipak Luka Modrić neće biti sposoban zaigrati u Manausu protiv Kameruna.

Informacije iz našeg tabora cure na kapaljku, igrači su odlučili bojkotirati novinare zbog objavljivanja njihovih slika s kupanja u zatvorenom kampu u Praia de Forte. Izbornik Niko Kovač sam priznaje kako ne može nagovoriti igrače da se opet sučele novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Razumijem ih i ne mogu ih nagovoriti!

Ipak, u članova našeg stručnog stožera pokušavaju pomoći novinarima, pa je na raspolaganju predstavnicima sedme sile često i sam izbornik, a prvi puta nakon dugo vremena medijima se obratio i njegov pomoćnik, brat Robert Kovač:

– Šteta što se ovo dogodilo s objavljivanjem golih nogometaša. Sad svi pričaju samo o tome, pa i igrači više o tome razmišljaju nego o Kamerunu. I to nije dobro! Mislim da je to bilo nepotrebno, to je bila privatna stvar igrača, imali su slobodan dan, malo su se opustili, nije u redu da su fotoreporteri to tako iskoristili. I što se sad događa? Igrači su pričali i pričaju o toj temi, a mi se želimo koncentrirati na Kamerun. Nije dobro, nije…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Robert nije nezadovoljan:

– Dobro smo odigrali protiv Brazila.

– Možemo biti zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema i turnira. U prvoj utakmici igrači su ispunili ono što smo tražili od njih, stajali smo kompaktno u obrani i dobro smo izgledali. I to moramo ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sljedećem suparniku, Kamerunu, Robert Kovač priča:

– Već dugo pratimo Kamerun, gledali smo dosta njihovih utakmica, pripremamo sad igrače, gledamo snimke i dajemo upute, pripremit ćemo ih maksimalno. Bit će teško u Manausu, gledali smo utakmicu Italija – Engleska, uvjeti su tamo nenormalni, tako treba prilagoditi i posložiti momčad. Mi nećemo odustati od svoje ideje igre. Bitno je da imamo posjed lopte, da držimo loptu u našim nogama i da budemo strpljivi do naše šanse. Treba pametno odigrati 90 minuta. Jer, i Kamerunu je ovo zadnja šansa…

Nadamo se da će, dakle, dvoboj protiv Meksika u zadnjem kolu biti odlučujuć za Hrvatsku. Jer, to će značiti da je Kamerun uspješno apsolviran. Uistinu, za hrvatske navijače i reprezentaciju ne može biti ništa gore nego da dvoboj protiv Meksika ne odlučuje o prolazu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.