Hrvatska vaterpolska reprezentacija u polufinalu olimpijskog turnira, na redu Crna Gora!

Foto: fah

Vaterpolisti Hrvatske u utorak su u četvrtfinalu olimpijskog turnira pobijedili Brazil sa 10-6 (3-2, 4-1, 1-3, 2-0), te će u polufinalu igrati protiv Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil je poveo sa 1-0, ali nakon toga Hrvatska je zagospodarila bazenom. Vratar Marko Bijač obranio je peterac najboljem brazilskom igraču Felipeu Perroneu, a Joković i Burić su iskoristili igrača više i nakon prve četvrtine imali smo vodstvo 3-2,

U drugoj četvrtini “barakude” su pojele Brazilce. Krenulo je odličnim golom Luke Bukića, pa je vratar Bijač ponovno obranio peterac, ovaj puta Onetu Gomesu.

Do kraja četvrtine dva puta je zabio Garcia i jednom Sukno, pa su Hrvati nakon pola utakmice imali uvjerljivo vodstvo 7-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj četvrtini sve smo imali pod kontrolom do šest sekundi prije kraja. Vodili smo 8-5, a onda je Damiru Buriću dosuđen brutalni prekršaj. To je značilo da su Brazilci dobili peterac, koji su iskoristili, te igrača više četiri minute.

Očekivalo se da će Brazilci doći do poravnanja sa igračem više, ali Bijač je radio čuda na golu. Također, Garcia i Joković zabijaju za vodstvo Hrvatske 10-6 tri minute prije kraja, a takav je rezultat ostao do konca susreta.

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Maro Joković i Javier Garcia sa po 3 gola, a vratar Marko Bijač skupio je 15 obrana. U momčadi Brazila, koji vodi hrvatski trener Ratko Rudić, najbolji je bio Oneto Gomes sa 3 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaterpolisti Crne Gore izborili su plasman u polufinale olimpijskih igara u Riju nakon što su boljim izvođenjem peteraca pobijedili Mađarsku 13-11, a pošto je susret završio 9-9 (2-1, 3-2, 3-3, 1-3, 4-2).

Protiv Crne Gore, koju smo u skupini pobijedili sa 8-7, igramo u četvrtak, 18. kolovoza, u 22.20 sati.

HRVATSKA – BRAZIL 10-6 (3-2, 4-1, 1-3, 2-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković, Lončar, Joković 3, Bukić 1, Macan, Bušlje 1, Sukno 1 (1), Krapić, Šetka, Garcia 3, Bijač.

BRAZIL: Soro, Crivella, Franco, Alonso, Salemi, Oneto Gomes 3, Baches 1, Da Costa Silva 1, Rocha, Felipe Perrone, Guimaraes 1 (1), Josip Vrlić, Antonelli.

PETERCI: Hrvatska 1-1, Brazil 1-3.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 2-3, Brazil 2-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.