Hrvatske odbojkašice: Mi smo zaista htjele napraviti nešto, uzeti barem jedan set, no nije išlo

Foto: fah

Hrvatske odbojkašice poražene su u zadnjem dvoboju C skupine Europskog prvenstva u Zadru od Italije s 0-3 (15-25, 23-25, 14-25).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskim odbojkašicama to je prvi poraz na turniru nakon četiri pobjede u nizu.

– Nažalost ovu smo utakmicu izgubile, svima nam je žao i teško, no idemo dalje, u osminu finala u Beograd. Pripremit ćemo se što bolje za to. Svi smo znali prije ove utakmice da je Italija veliki favorit. Mi smo zaista htjele napraviti nešto, uzeti barem jedan set, no nije išlo. Danas smo napravile neke greške, koje će možda s nekim drugim ekipama proći i možda preokrenuti u našu korist, no ovo je ekipa koja svaku našu grešku kažnjava. Bit će bolje drugi put, rekla je nakon utakmice srednja blokerica Božana Butigan.

Hrvatice će u susretu osmine finala, koji je na rasporedu 29. kolovoza u Beogradu, igrati protiv trećeplasirane selekcije skupine A, a to mogu biti Rusija, Belgija ili Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znamo da ako je Italija odlučila povisiti svoj nivo igre, ako mi ne igramo 110 % ne možemo im se približiti. Već smo na početku turnira rekle da je Italija na nivou više od svih ovih ekipa koje su u skupini i to je danas i pokazala. Možda smo im u nekim trenucima i mogli bolje parirati, neke stvari odraditi jednostavnije ili lakše, ali na kraju drugo mjesto nam je bio prvotni cilj te se spremamo za osminu finala, izjavila je kapetanica Samanta Fabris.

Daniele Santarelli, izbornik hrvatske reprezentacije, nakon utakmice protiv Italije ipak nije bio toliko nezadovoljan.

– Ovo je naša prva izgubljena utakmica. Jako težak meč za nas protiv ekipe koja je danas pokazala fantastičnu igru. Sretan sam zbog njih. Atmosfera je bila čudna budući da su u suparničkom timu moja supruga te moj najbolji prijatelj, trener Talijanske reprezentacije. Nije nam bilo lako. Mi smo morali dati naš maksimum, a nadali smo se da će oni igrati na 50 posto kako bismo ih uspjeli pobijediti. Bio sam sretan u nekim trenucima jer smo igrali dobro, ali moramo shvatiti da je ovaj nivo igre jako težak. Ne smijemo si dopustiti poklonjene poene suparnicama. Ovo je bilo važno iskustvo za nas, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.