Hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak plasirao se u četvrtfinale

Hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak probio se u četvrtfinale pojedinačnog turnira na Europskim igrama u Bakuu pobijedivši u osmini finala Izraelca Mishu Zilbermana s 2-1 (13-21, 21-18, 21-11) nakon 58 minuta velike borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvonimir Đurkinjak je do pobjede došao preokretom, nakon što je Izraelac za 13 minuta osvojio prvu dionicu dvoboja. No, 27-godišnji Zagrepčanin je u napetom drugom gemu nakon 21 minute borbe izjednačio stanje u meču, a potom u mnogo neizvjesnijoj borbi nego što to konačnih 21-11 pokazuje stigao do velike pobjede protiv 26-godišnjeg Izraelca rođenog u Moskvi, sudionika pojedinačnog turnira na OI u Londonu 2012.

Badmintonaš Zvonimir Đurkinjak stigao je tako na korak do osvajanja odličja u pojedinačnoj konkurenciji, s obzirom na to da se u badmintonu brončano odličje dijeli poraženima u polufinalu, a pobjednici se bore za zlato. Priliku za osvajanje odličja Zvonimir Đurkinjak ima i u paru sa Zvonimirom Hoelblingom. Njih će dvojica u poslijepodnevnom dijelu programa u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Ivanova i Sozonova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.