(VIDEO) Hrvatski navijači napadnuti u Parizu – zašto šute hrvatski mediji?

Foto: fah

Susret Turska-Hrvatska nije protekao mirno kako pišu hrvatski mainstream mediji. Dok se našim odličnim navijačima pokušava ponovno imputirati nekakvo uzvikivanje nepoćudnih poklika, na drugoj strani došlo je do fizičkih napada i nasilja nad našim mirnim i raspjevanim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva hrvatska navijača opljačkana su, a ujedno su im uz novac ukradene i putovnice u nedjelju na dan susreta.
Pritom je jedan od dvojice pokradenih i teško pretučen u tom razbojništvu druge grupe navijača.

Spomenuta dvojica navijača obratila su se za pomoć HNS-u odnosno hrvatskom navijačkom veleposlanstvu.

Također, osim Turaka navijači PSG-a potpomognuti Srbima napali su i naše navijače na ulicama Pariza. Naime, učestala je pojava da Srbi prate hrvatske klubove i reprezentaciju, čak i u drugim sportovima, te napadaju naše navijače diljem Europe. Takve stvari su se učestalo događale zadnjih 10-ak godina od vaterpola u Sloveniji, Berna, Sofije, Pireja, Kijeva i drugih mjesta gdje su hrvatski državljani i navijači organizirano napadnuti od srbijanskih navijača, bilo samostalno bilo udruženi sa srbijanskim „bratskim grupama“ kao Zenit, Spartak Moskva, CSKA Sofija, Olympiakos itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Srba, Hrvati nikada ne prate srbijanske navijače po Europi i ne rade nikakve probleme po tom pitanju.

Nažalost, hrvatski mediji nikada nisu ozbiljnije pisali o ovim stvarima dok naši političari nikada nisu osudili takve pojave ili uložili diplomatski protest. Dapače često su krivnju za ta događanja namjerno prebacivali isključivo na hrvatske navijače, kao npr. u Sofiji ili Sloveniji.

Nužno je i važno da hrvatska javnost istinito bude upoznata s tim događanjima, prije svega zbog pogrešne percepcije stvarnosti uzrokovane pristranim pisanjima dijela prosrpski orijentiranih medija, te upoznavanja Hrvata sa stvarnim događanjima na sportskim terenima gdje igraju Hrvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video kako su Srbi i Francuzi napali Hrvate, Turke i policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.