Hrvatski nogometaši: “Sve je na nama, moramo biti strpljivi u kretanju prema naprijed”

Foto: fah

Hrvatski nogometaši Josip Juranović i Antonio Mirko Čolak najavili su predstojeće utakmice Vatrenih nakon okupljanja u ponedjeljak u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da je svima fokus na Malti, svi smo malo i zaboravili na Maltu, s obzirom na to koliko se pisalo o Rusiji. Znamo da nam je cilj prvo uzeti tri boda, kvaliteta na našoj strani, od prve minute trebamo uzeti loptu i pokušati riješiti sve čim prije, rekao je Juranović.

Govorio je Juranović i o tome kako se snašao u novom klubu.

– U pravom trenutku sam otišao u Celtic, sve mi se posložilo. Otišao sam iz Legije u veliki klub te sam zadovoljan sa Celticom. Bio sam jedanput s Bornom (Barišićem) otkad sam došao, ljudi me prepoznaju, ali kad me vide navijači Rangersa, počinju vikati “Glasgow Rangers”, ali to je sve nogomet, objašnjava Juranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi mi koji igramo nogomet, želimo igrati pred punim stadionima, tako će biti u Splitu, ali sada je bitna Malta. Ključevi su timski duh, strpljivost i igrati brzo, dodao je Juranović.

Josip Stanišić nova je konkurencija na deskom beku.

– Uvijek je dobro imati konkurenciju u svojoj ekipi, tako i u reprezentaciji, dobar je igrač, mlad i igra u Bayernu. Konkurencija je dobra, jer zbog toga daješ više od sebe, rekao je Juranović te ustvrdio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sve je na nama i kako ćemo se mi postaviti od prve minute. Prema naprijed trebamo biti strpljivi i raditi kretnje i mislim da neće biti nikakvih problema.

Antonio Mirko Čolak govorio je o svojoj ulozi u reprezentaciji.

– Ja sam dio ove ekipe, izbornik me pozvao jer je vidio moje kvalitete kao špica. Gdje god me izbornik vidi, pružit ću svoj maksimum. Izbornik zna gdje su moje kvalitete, u šesnaestercu, na “devetki”. Što se tiče konkurencije, svi želimo pobjedu, više pomažemo jedni drugima nego što smo konkurencija, rekao je Čolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetske doprvake čekaju dva završna ogleda u skupini H europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru – 11. studenoga gostuju na Malti, a 14. studenoga dočekuju Rusiju na rasprodanom Poljudu.

Hrvatska je već osigurala barem dodatne kvalifikacije, a s dvije pobjede može osigurati direktan plasman u Katar kao prvoplasirana reprezentacija u skupini, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.