Hrvatski olimpijac ide po peto zlato: Božo Starčević po peti put u finalu Zagreb Open Grand Prixa

Foto: fah

Hrvatski olimpijac Božo Starčević po peti se put plasirao u finale Zagreb Open Grand Prixa, hrvačkog turnira grčko-rimskim načinom na kojem je već četiri put osvajao zlatna odličja, a koji se ovog vikenda održava u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U iznimno teškom ždrijebu, Božo Starčević je u četvrtfinalu pobijedio Korejca Hyeonwoo Kima, olimpijskog pobjednika iz Londona, trećeplasiranog iz Rio de Janeira, gdje je u borbi za broncu pobijedio Starčevića, te brončanog sa svjetskog prvenstva u Budimpešti, gdje je također savladao našeg najboljeg hrvača.

Starčević je u polufinalu pobijedio Rusa Rafaela Iunusova, a za svoje peto zlato borit će se u nedjelju (17.30 sati) protiv Turčina Yunusa Emrea Basara.

To će biti jedino finale naših boraca, ali ne i jedina prilika za odličje. Izravnu borbu za broncu izborila su tri hrvatska borca: Ivan Lizatović, Danijel Janečić i Marko Koščević. Mogućnost da se bore za brončano odličje imaju još sedmorica hrvatskih reprezentativaca. Kroz repasaž će svoju priliku tražiti Tony Brala, Sandro Frankol, Luka Prihistal, Luka Malobabić, Pavel Puklavec, Karlo Kodrić i Ante Milković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.