Hrvatski paraboćari osvojili zlato

Foto: hrvatski bocarski savez

Hrvatski boćari Davor Komar iz BKOSIŽ “Istrijana” iz Pule, njegova klupska kolegica Melisa Osmanović te zamjena Damir Juren iz BK OSI DDZ “Željko Klepač – URIHO” iz Zagreba osvojili su zlatnu medalju na Otvorenom prvenstvu Poljske u paraboćanju u BC4 kategoriji koje je održanom u Poznanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski par je do zlata došao uvjerljivim pobjedama nad njemačkim parom (5-2), slovačkim parom (4-2), ukrajinskim parom (3-2), da bi u borbi za zlato savladali Ruse Ivana Frolova i Sergeja Safina sa 5-3.

“Uspjeli smo u našoj velikoj želji da savladamo gotovo sve ponajbolje parove svijeta. Konkurencija je doista bila jaka. Kada kažem da smo bili uvjerljivi protiv aktualnih paraolimpijskih i svjetskih prvaka Slovaka samo to je dovoljno. No, osim njih svi ostali naši konkurenti spadaju trenutno u prvih deset ponajboljih parova svijeta,” kazao je Komar koji je u pojedinačnoj konkurenciji izgubio u četvrtfinalu od Slovaka Andrejčika sa 1-4.

“Njega sam pobijedio šest puta uzastopce, ali ovoga puta je Slovak bio bolji, tako da sam ove godine ostao bez odličja u pojedinačnoj konkurenciji.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske paraboćare do kraja sezone očekuje nastup na Svjetskom kupu u Dubaiju u prosincu.

“Tu valja trasirati naš odlazak na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. Ako u Dubaiju ostvarimo ovakav rezultat kao u Poljskoj tada sam uvjeren 100% da smo udarili vizu za 17. POI”, zaključio je Komar.

U pojedinačnoj konkurenciji valja još istaći nastup Marka Turkovića, člana BKOSI “Marijan Dobrinčić” iz Velike Gorice, koji je u kategoriji BC2 zaustavljen u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Poznanju je nastupilo 80-tak paraboćara iz 13 europskih zemalja, a hrvatske boje branilo je njih devet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.