Hrvatski paraolimpijac Damir Bošnjak brončani na EP u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Foto: fah

Hrvatski paraolimpijac Damir Bošnjak osvojio je brončanu medalju na WPSA Europskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom koje je danas završeno u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjak je brončano odličje zaslužio u konkurenciji 27 natjecatelja u P1 disciplini 10 m zračni pištolj s pogođenih 209.7 krugova. Novi europski prvak je Ukrajinac Oleksii Denysiuk s rezultatom 231.8 krugova, dok je srebro pripalo Čehu Tomasu Peseku s pogođenih 231.7 kruga.

“Nakon solidno odrađenog osnovnog meča u kojem sam bio peti u finalu, još sam podigao razinu gađanja i osvojio broncu. Kvaliteta suparnika u finalnom meču bila je skoro kao i na svjetskom prvenstvu i jedino su nedostajali Koreanci. Prošle godine na Svjetskom kupu u Osijeku sam osvojio srebro, a ova bronca mi je prva nakon što sam 2007. u njemačkom Suhlu osvojio srebro, doduše u malokalibarskom pištolju”, rekao je Bošnjak i dodao da o vrijednosti njegovog rezultata najbolje govori podatak da je europski naslov osvojio aktualni svjetski prvak Oleksii Denysiuk, dok je srebro pripalo također svjetskom prvaku, Tomasu Peseku, ali u drugoj disciplini.

“Za ovo natjecanje pripremao sam se intenzivno posljednja tri mjeseca i doista me veseli da sam osvojio europsku medalju brončanog sjaja.“, zaključio je 49-godišnji Bjelovarčanin, član SKOI Bjelovar koji nastupa u kategoriji zračnih i malokalibarskih pištolja strijelaca s amputacijama potkoljenice .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjak se streljaštvom bavi više od 20 godina, a trener je i međunarodni sudac po ISSF i IPC kategoriji pa je među ostalima bio i trener hrvatskih olimpijaca Petra Gorše i Bojana Đurkovića.
Damir Bošnjak nastupio je na paraolimpijskim igrama u Ateni, Pekingu te Rio de Janeru gdje je osvojio sedmo mjesto.

Pored Bošnjaka hrvatske boje na EP u Beogradu branili su Ivica Bratanović i Rudolf Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.