Hrvatski strijelci u borbi za plasman na 16. POI u Tokiju

Foto: fah

Hrvatska reprezentacija doputovala je u četvrtak u Ujedinjene Arapske Emirate gdje se u gradu Al Ainu od 16. do 23. veljače održava Svjetski kup u streljaštvu osoba s invaliditetom na kojem će hrvatske boje braniti Sanja Soldo i paraolimpijci Damir Bošnjak, Ivica Bratanović te Rudolf Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Idemo, kao i na svako natjecanje, s vjerom da ćemo ostvariti svoje ponajbolje rezultate. S obzirom da je riječ o natjecanju na kojemu se ostvaruju kvote za 16. POI u Tokiju slijedeće godine vjerujem da smo na dobrom putu za to”, naglasio je hrvatski izbornik Tomislav Lazić te izrazio očekivanja su da će se tako nešto i dogoditi.

Prema njegovim riječima, najviše se očekuje od Damira Bošnjaka koji je prošle godine na Europskom prvenstvu osvojio broncu, ali i od povratnika u reprezentaciju Ivice Bratanovića.

“Šanse za ostvarivanjem kvota su doista velike jer je posljednja prigoda za to sredinom slijedeće godine. Moram također istaći da su po prvi put u potpunosti izjednačeni kriteriji za odlazak na paraolimpijske igre kao i na olimpijske igre stoga će doista u Tokiju nastupiti krema svjetskog parastreljaštva gdje će zasigurno biti mjesta i za nekog od naše četvorke”, zaključio je izbornik Lazić čiji će odabranici nastupiti u četiri discipline pištolja i tri discipline puške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina žena u sastavu reprezentacije Sanja Soldo natjecat će se u disciplinama 10m zračni pištolj te u malokalibarskom pištolju na 25m i 50m pištolj. Naš najuspješniji strijelac Damir Bošnjak, uz nastup u disciplini 10m zračni pištolj, natjecat će se u istim disciplinama kao i Sanja Soldo. Zanimljivo je da će ovo natjecanje biti proba za disciplinu “Pistol mixed team” u kojoj će također nastupiti Sanja i Damir. Naši najbolji puškaši Rudolf Petrović i Ivica Bratanović na kupu će se natjecati u disciplinama 10m zračna puška ležeći i 50m puška ležeći, dok će Ivica Bratanović nastupiti i u disciplini 10m zračna puška stojeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.