Hrvatski rukometaši i rukometašice ekipe godine u izboru SN-a

Foto: snimka zaslona

U tradicionalnom 69. izboru najboljih sportaša godine Sportskih novosti relativno očekivani pobjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ekipnim sportovima trijumf rukometa, za ekipu godine izabrana je hrvatska brončana ženska rukometna reprezentacija, a momčad godine je šesti put u izboru SN-a srebrna muška rukometna reprezentacija.

Hrvatske rukometašice su po treći put u povijesti osvojile nagradu za najbolju ekipu Hrvatske, a zaslužile su ga “čudom u Danskoj”, gdje su u konkurenciji najboljih europskih reprezentacija u prvoj polovici prosinca osvojile brončanu medalju, prvu u povijesti za hrvatski rukomet u ženskoj konkurenciji. Hrvatske rukometašice dobile su 231 glas, piše HRT.

Za najbolju ekipu godine još su nominirane bili rukometni klubovi Podravka i Lokomotiva, nogometašice Splita i odbojkašica Mladosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muška rukometna reprezentacija, koja je u siječnju 2020. osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu, po šesti je put osvojila trofej za momčad godine, a među nominiranima za ovu nagradu još su bili europski veslački doprvaci Martin i Valent Sinković, jedriličari Mihovil i Šime Fantela, osvajači bronce na EP-u, te vaterpolska reprezentacija koja je osvojila četvrto mjesto na Europskom prvenstvu.

– Prije nego što su cure otputovale bio sam u društvu nekih rukometašica i pitao sam ih što možemo očekivati, rekle su “možda možemo uzeti poneki bod, nekoga iznenaditi”, rekao je glavni urednik SN-a Robert Šola.

– Cure su napravile čudo, bilo je naporno, ali je veliko zadovoljstvo, rekao je izbornik Nenad Šoštarić, a Larissa Kalaus objasnila je kad su djevojke shvatile da mogu puno: – Nakon prve pobjede protiv Mađarske, a da ne pričam kad pobijediš svjetske prvakinje, shvatile smo da možemo pobijediti bilo koga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Najljepša slika prvenstva u Danskoj, osim Norveške i Danske, koje su vrhunske reprezentacije, bila je hrvatska reprezentacija koja je s osmijehom odigrala cijeli turnir, dodao je Šoštarić.

U izboru Sportskih novosti glasalo je 287 sportskih novinara iz 52 redakcije.

Rezultati 69. izbora Sportskih novosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJBOLJA SPORTAŠICA
Barbara Matić 119 glasova
Petra Martić 77
Karla Prodan 63
Mirela Kardašević 28

NAJBOLJI SPORTAŠ
Domagoj Duvnjak 150 glasova
Filip Zubčić 64
Ivan Perišić 34
Tonči Stipanović 18
Tin Srbić 16
Aurel Benović 4
Filip Ude 1

NAJBOLJA EKIPA
Ženska rukometna reprezentacija 231 glas
RK Podravka 39
ŽNK Split 12
HAOK Mladost 3
RK Lokomotiva 2

NAJBOLJA MOMČAD
Muška rukometna reprezentacija 245 glasova
Valent i Martin Sinković 33
Šime i Mihovil Fantela 7
Muška vaterpolska reprezentacija 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.