Hrvatski sport dobiva veliko pojačanje: I dok mnogi mladi napuštaju zemlju ova se mlada djevojka hrvatskih korijena vraća!

Foto: Snimka zaslona

Hrvatski taekwondo sljedećih će dana dobiti veliko pojačanje, pišu Sportske novosti.  Uskoro bi trebalo stići veliko pojačanje iz Švedske. Naime, 22-godišnja Nikita Glasnović, inač,  švedska taekwondoašica hrvatskih korijena, podnijela je zahtjev Svjetskoj taekwondo federaciji da joj dozvoli da odsad nastupa za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo da su prvi vijest objavili Šveđani, što je Sportskim novostima potvrdio i Ivan Radoš, glavni tajnik Hrvatskog saveza.

Radoš je rekao kako su poduzeli sve korake te su uputili i službeno pismo Švedskom savezu.

“Sada čekamo da prođe službena procedura. Bude li sve u redu, a ne vidimo što bi moglo poći po zlu, Nikita će do kraja godine sigurno imati pravo nastupa za Hrvatsku”, rekao je Radoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Glasnović je predstavljala Švedsku na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine, gdje je stigla do polufinala, a na SP-u je osvojila ovog ljeta brončanu medalju. Radi se o djevojci koja je vrlo mlada, ali i iskusna s obzirom kako je godinama u TOP 10 na svijetu u svojoj kategoriji.  U ovom je trenutku četvrta na svijetu.

“Govorimo o vrhunskom borcu, sportašici koja tek ulazi u najbolje godine i od koje očekujemo puno uspjeha u budućnosti”, poručio je Radoš.

S druge strane iz Šveđani navode kako su uzdrmani te da se osjećaju izdani.  Švedska je, tvrde, u Nikitu uložila veliki novac. No, obitelj Nikite Glasnović te ona sama demantiraju takve navode te tvrde kako to ipak nije istina te da je morala raditi kao konobarica kako bi imala dovoljno za život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska mi nudi podršku, pravu karijeru”, izjavila je Nikita Glasnović za Sydsvenskan .

” Nikita ima naše korijene, roditelji su joj rođeni u Hrvatskoj, naravno da voli našu zemlju, doživljava je kao svoju. Ima dečka u Splitu, otac joj je tamo već kupio stan. U Marjanu će imati sjajne uvjete za rad i napredak, uvjereni smo da će biti još bolja. Mi smo joj ponudili odlične uvjete za rad, to je i nas i nju vodilo u pregovorima”, smatra Radoš , koji tvrdi kako je Nikita ostavila sjajan dojam, a neko vrijeme već trenira u Splitu.

“Trener Tomas kaže mi da je velika radnica, da za nju ne postoji umor i da je od prvog do zadnjeg trenutka treninga potpuno unutra. Užitak je raditi s takvom sportašicom, s njom je naš sport sigurno dobio kvalitetnu osobu”, zaključio je Radoš za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako već nekoliko godina odlazi veliki broj mladih Hrvata izvan Hrvatske ovo je sasvim sigurno sjajna vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.