Hrvatski sudac o kolegi koji je oštetio Dinamo: ‘Sramotno je da su to napravili’

Foto: Thinkstock

Dinamo je u četvrtak kod češke Viktorije Plzen u ogledu četvrtog kola C skupine UEFA Europa konferencijske lige izgubio 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri su u Plzenu bile vrlo sporne situacije i sve tri grčki je sudac Sidiropoulos presudio u korist Viktorije. Dinamovi su igrači i trener Sergej Jakirović “rigali vatru”, a kad se na stranu maknu (njihove) emocije i subjektivnost, ostaje činjenica da su dvojbeni bili prije svega Dinamu poništen gol i penal.

Hrvatski suci ne smiju komentirati svoje kolege, ali jedan naš stručnjak s UEFA-inim znakom anonimno za 24sata naglasio: “Ovo je bilo sramotno!”.

‘VAR sudac je morao pozvati glavnog suca’

Potom je raščlanio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U prvoj je situaciji bila obavezna VAR intervencija, VAR sudac je morao pozvati suca na pregled snimke i poništiti odluku o penalu za Čehe. Kod poništenog Dinamova gola, nemamo dokaza da je neopravdano poništen, ali sumnjiva je linija koja se pokazala na ekranu i nije promijenila boju. Ne možemo to znati, mogu samo oni koji su bili u VAR sobi. A penal za Dinamo nije postojao, za to je VAR sudac morao pozvati glavnog suca”.

No, naglasio je još jednu stvar:

“Sramota je da u jeku događanja nakon onakvih incidenata u Ateni grčki sudac sudi Dinamu. I za manje stvari se suci skidaju s utakmice”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.