Nakon 18 godina opet na tronu: Hrvatski svećenici osvojili zlatnu medalju na EP

Foto: Krešimir ŽInić, HKM

Reprezentacija svećenika Hrvatske osvojila je zlatno odličje na 16. Europskom prvenstvu za svećenike koje se od 5. do 8. veljače igralo u albanskom Skadru. Drugo mjesto osvojila je reprezentacija Poljske, a treće reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjeg natjecateljskog dana u četvrtak, 8. veljače igrala se završnica turnira. Nakon utakmica za plasman od 16. do 5. mjesta uslijedila su dva polufinala u kojemu su se sastali Hrvatska i Rumunjska te Bosna i Hercegovina i Poljska.

“Nakon 18 godina ponovno smo postali europski prvaci”, poručio je za HKR vlč. Krešimir Žinić,

U finalu je Hrvatska bila bolja od Poljske rezultatom 3:2 te je tako osvojila zlatnu medalju. Vrijedi istaknuti kako je najbolji strijelac natjecanja don Josip Papak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju vrijedi spomenuti kako će se sljedeće Europsko prvenstvo za svećenike u malom nogometu igrati u veljači 2025., a domaćin će biti Mađarska, piše HKM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.