I dok Hrvatska slavi pobjedu nad velikosrpskim fašizmom iz Srbije Delije šalju velikosrpske prijeteće poruke…

Foto: Twitter

I dok Hrvatska slavi 25. obljetnicu pobjede nad velikosrpskim fašizmom, odnosno obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja, u Srbiji ništa novo, stare poruke mržnje iz države koja je već desetljećima zarobljena u fašističkim mitovima koje su simbolizirali ili danas simboliziraju Slobodan Milošević, Vojislav Šešelj, Aleksandar Vučić… Drugim riječima, Srbija svoj kurs iz devedesetih nije promijenila, srećom, danas više nema snage za nove agresivne ratove koji su zaustavljeni Vojno redarstvenom operacijom Oluja 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako zapravo Vučić i nema opoziciju, koja je kao i u svakom totalitarnom režimu prigušena, a mediji uglavnom u službi režima, tako i nema razlike između države i primjerice zloglasnih Delija, navijača Crvene zvezde, na tribinama. Naime, u Srbiji je danas na rasporedu bilo drugo kolo tamošnje Superlige. Na Zvezdinoj Marakani, ispred koje je valjda kao simbol mira postavljen tenk, igrali su Crvena zvezda i Radnički iz Niša. Zbog pandemije koronavirusa nije bilo navijača, no, to nije smetalo Delijama te su na sjevernoj tribini Marakane napravili koreografiju za današnju utakmicu.. Naravno, koreografija je posvećena Oluji i proslavi kojom je za samo nekoliko desetaka sati, a po zapovjedi predsjednika Tuđmana, srušena nacistička paradržavica, tzv. SAO Krajina.

Preko cijele tribine se pojavila srpska zastava ispod koje je na ogradi bio transparent, a na kojem je pisalo:

‘’Svako u amanet nek’ ostavi svom sinu, srpsku trobojku da zavijori u Kninu’’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.