Igor Karačić, najbolji igrač finala rukometne Lige prvaka: ‘Vardar je čudo od kluba, ponos Makedonije i Balkana, ali odlazim, moram!’

Foto: fah

Rukometaši Vardara u tri godine dva puta osvojili su naslov prvaka Europe, prava je to filmska priča za klub iz Makedonije u čije su uspjehe itekako svoje vještine, svoje znanje, utkali Hrvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Vardaru prijeti raspad nakon pobjede Veszprémom u Kölnu 27-24 u finalu Lige prvaka nas najviše zanima sudbina hrvatskih rukometaša, Igora Karačića i Ivana Čupića.

Naime, srpski rukometni golman Dejan Milosavljev grlio je Karačića nakon trijumfa u Ligi prvaka te je usput govorio: “To je on, to je naš MVP, to je čovjek koji mi je rekao ‘Opet ćemo biti europski prvaci’. I jesmo, opet smo na vrhu Europe’!

Emocije nije uspio suspregnuti ni Karačić, koji je kroz smijeh rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Cijela Makedonija i cijela Srbija mogu biti ponosni na Dejana. Svi znaju da je svjetski vratar, a mi u svlačionici znamo i da je svjetski čovjek. I što je najvažnije: sluša starije”, kazao je Igor u razgovoru za Balkan Handball.

Podsjetimo, zbog financijskih problema vlasnik kluba Sergej Samsonenko napušta klub. Igor Karačić odlazi u Kielce, potvrdio je to i sam:

”A da, odlazim i ja. Moram. Kada je sam Vardar mislio da klub više neće postojati, da će se ugasiti, onda su mi dali odriješene ruke. Nadam se da će Vardar opstati, da će pomoći i država, Vlada… Moraju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka Karačića za kraj:

”Ovo je čudesan klub. Ponos ne “samo” Makedonije nego cijelog Balkana. Kad su nas svi otpisali mi smo opet došli na vrh Europe. Vardar… Čudo od kluba!…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.