Igor Štimac s bivšim predsjednikom Hajduka: ‘Donio je istinskim navijačima, zajedno sa našim Špacom, puno radosti’

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik, bivši nogometaš Hajduka i bivši proslavljeni hrvatski reprezentativac, Igor Štimac, redovito komunicira sa svojim prijateljima i obožavateljima putem Facebooka. Štimac je tako na svom Facebook profilu objavio kako je sreo bivšeg predsjednika Hajduka, Joška Svagušu, nakon čega je malo detaljnije u postu, koji prenosimo u cijelosti, obrazložio kako je tekao spomenuti susret. Porazgovarali su o Hajduku, posebno o radu NO Hajduka, čiji rad Štimac često kritizira, a očito se i Svaguš slaže s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što je Štimac napisao:

“Sretoh jučer dragog prijatelja Svagija (Joško Svaguša-bivši predsjednik Hajduka ). Di si, kako si , što ima, pa o Hajduku. Svi pamtimo kako su ga već prvog dana u poljudskom uredu dočekali prozivanjem ‘krafne, kiflići’… nisu mu dali u miru raditi , no svejedno je osvojio kup te godine, plasirao se u euro ligu i donio istinskim navijačima puno radosti, zajedno sa našim Špacom…

A onda mi reče kako u njegovo vrijeme bez suglasnosti NO nije mogao isplatiti ni jednu kunu provizije menadžerima (imao je mogućnost za druge pravne poslove, redovne isplate i sl. pravo potpisa do 400.000 kn).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča mi kad su dobili ponudu za Pandžu od gosp. Naletilića za neki belgijski klub u visini 300.000 € bio je sretan jer se radilo o igraču koji im je bio skup u to vrijeme (cca 200.000 € godišnje plaće), pa je samoinicijativno prihvatio prodaju igrača i plaćanje menadžerske provizije u visini 10 % transfera (30.000 €) očekujući kako će mu NO to odobriti, sklopio je posao i igrač je otišao…

E, vidite tu nastaje problem, jer tadašnji Nadzorni odbor Hajduka kojeg su izrugivali današnje poštenjačine koje vode klub, iako je posao odradjen bez ikakvih klupskih aktivnosti i troškova (sve odradio menadžer Naletilić) nije predsjedniku Svaguši odobrio plaćanje provizije menadžeru Naletiliću i čovjek je ostao bez nagrade za dobro odrađen posao…

To me navodi na razmišljanje kako to da su Svagi i tadašnji članovi NO prozivani i ismijavani za nečasne radnje, netransparentnost u radu, lopovluk i neznanje u vođenju kluba, a svi nakon toga koje je birao NH su čestiti i vole klub?! Iako su oni prije imali i rezultate za razliku od ovih lakrdijaša danas?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono još važnije pitanje odnosi se na one poštenjačine koji su promijenili tadašnje ovlasti predsjednika uprave kako bi mogao bez suglasnosti NO sklapati sve ugovore pa i one koje uključuju isplate provizija menadžerima i odvjetničkih naknada do visine od 1.5 milijuna kuna?!?!?!

Baš me interesira kada se to točno dogodila ta promjena i na čiju inicijativu?? Da li vas interesira? HŽV”, stoji u objavi na Facebook profilu Igora Štimca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.