Igrači Barcelone šokirani čudesnim preokretom, a junak povijesne pobjede kaže: ‘Neka slave navijači, ovo je pobjeda za njih’

Foto: Twitter

Sjajna Barcelona uspjela je nadoknaditi četiri gola zaostatka iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka i pobjedom 6-1 protiv PSG-a izborila je plasman u četvrtfinale elitnog natjecanja ‘Starog kontinenta’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do večeras u povijesti europskih kupova niti jedna momčad nije se vratila nakon što je prvi dvoboj izgubila 0-4. Do sada je 58 utakmica u fazi na ispadanje završilo pobjedom domaćeg sastava 4-0 i niti jedan od njih nije u uzvratu ispustio prednost. No, Barcelona se upisala u povijest kao prva koja je uspjela nadoknaditi nenadoknadivo. Razumljivo, trenutno traje veliko slavlje u Barceloni, navijači su u pravom deliriju. Španjolski mediji su poludjeli za zvijezdama Barce, svi traže intervjue, posebno im je zanimljiv strijelac odlučujućeg pogotka Sergijo Roberto.

“Dao sam sve od sebe da dohvatim tu loptu, bacio se koliko sam mogao. Nisam znao jesam li u zaleđu, samo sam htio doseći tu loptu. Bacio sam se i onda osjetio da ću stići do nje prije vratara. Presretan sam. Bila je ovo teška i komplicirana utakmica, trebali smo nakon njihovog pogotka zabiti još tri gola. No, napravili smo sjajan posao, cijela momčad je dala svoj maksimum. Često se kaže da su navijači mogu biti dodatan igrač za neku momčad, ali podrška Camp Noua nam je vrijedila kao da smo imali još deset igrača. Neka sada slave svi navijači Barcelone, ovo je bila pobjeda za njih. A mi se sada okrećemo novim ligaškim izazovima”, rekao je Roberto nakon utakmice, presretan činjenicom da je upravo on bio odlučujući igrač, strijelac odlučujućeg pogotka, no, to mu je, kako kaže, najmanje bitno, važno je da je Barce prošla u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice svoju izjavu dao je i legendarni vezni nogometaš Barce Andres Iniesta, i on je, iako iskusan, šokiran velikim preokretom koji je napravio njegov klub.
“Svi smo doživjeli fenomenalno iskustvo, a vjerujte mi cijela je momčad dala maksimum za ovaj rezultat. Osjećaj za vrijeme utakmice? A znate da u takvim situacijama uvijek mislite najgore. Znali smo da će biti teško nakon njihovog pogotka, ali vjerovali smo do samoga kraja i napravili gotovo nemoguće. Čestitam svim suigračima i cijeloj momčadi, napravili smo veliku stvar. A pogodak Sergija Roberta doveo nas je do ludila. I zbog takvih stvari svi volimo nogomet. Barcelona je spremna za velike stvari, imamo kvalitetu, ali i pravi karakter”.

Barcelona je ovom pobjedom protiv PSG-a od 6:1 zaista ispisala još jednu prekrasnu stranicu svoje duge i čudesne povijesti, ali i povijesti Lige prvaka. Nitko prije Barce i nitko kao Barca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.