‘Noć užasa’ na Camp Nou za nogometaše PSG-a: ‘Nisu nam krivi suci, ako je netko bio spreman za ovakvo čudo to je Barcelona’

Foto: fah

Čudo se ipak dogodilo. Barcelona je uspjela nadoknaditi četiri gola zaostatka iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka i pobjedom 6-1 protiv PSG-a izborila je plasman u četvrtfinale elitnog natjecanja ‘Starog kontinenta’. Do večeras u povijesti europskih kupova niti jedna momčad nije se vratila nakon što je prvi dvoboj izgubila 0-4. No, Barcelona nije bilo koja momčad, to je momčad koja u svojim redovima ima Lionela Messija, a kad imate Messija…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nogometaši i trener te navijači PSG-a ‘noć užasa’ za njih na Camp Nou nikada neće zaboraviti.  Francuski prvak ispao je praktički u posljednjoj sekundi, velikim dijelom svojom krivnjom. Parižani su tijekom utakmice imali puno prigovora na suđenje Deniza Aytekina, međutim, nakon utakmice su uglavnom šutjeli kad je sudac u pitanju, nisu se puno osvrtali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Teško mi je sada bilo što pričati. Dobro smo otvorili drugi dio, podigli se i kvalitetno reagurali na vodstvo Barcelone. Ali, primljeni pogoci u zadnjim minutama su – nedopustivi. Moramo raščistiti neke stvari. Mi bi prošli i s porazom 5:1, samo nismo smjeli primiti gol u posljednje dve minute. A mi smo ga primili. To je nedopustivo. Nitko u povijesti nije napravio ovakav preokret, a ako je netko bio spreman za tako nešto, to je Barcelona. Teško mi je sada, bili smo spremni, nismo pomislili da će nas pobjeda iz Pariza samo tako odvesti u četvrtfinale. Uspjeli smo u nastavku smiriti katalonski entuzijazam, ali teško mi je naći opravdanja za ovo što se na kraju dogodilo Barcelona nije imala što izgubiti, oni su cijelu utakmicu igrali na ‘sve ili ništa’. Nismo previše potonuli niti nakon rano primljenog pogotka, jednostavno smo pali u završnici. Nismo bili dostojni dresa PSG-a. I zadnjih tjedana nismo na željenoj razini”, rekao je Thomas Meunier nakon šokantnog poraza, koji je očito bio brutalno iskren i vrlo pošten u svom komentaru, jasno je svima, pa i njima, da su za poraz zapravo sami najviše krivi.

O sucima nije želio pričati ni Marco Verratti, iako je imao tijekom utakmice prigovora na suce.
“Barcelona se zasluženo plasirala u četvrtfinale. Teško je bilo igrati, njihovi su igrači igrali strašan pritisak, nismo imali prostora za razvijanje naše igre. No, uspjeli smo zabiti nakon njihovog trećeg pogotka, sve je bilo na našoj strani. Morali smo ranije prelomiti utakmicu.  igrači Barcelone su mi za vrijeme utakmice rekli kako je gotovo, kako će PSG otići u četvrtfinale. Ne mogu opisati kako smo primili tri gola u pet minuta, ali to je nogomet. Ovu utakmicu nikada neću zaboraviti, vjerujem da će ovo biti dobra lekcija svima nama”, rekao je Marco Verratti, te je kao zaključak o suđenju rekao samo rečenicu i ustvrdio da suci nisu krivi:
“Izgubili smo 6:1, za to sigurno nisu krivi suci. Moramo sada naći snage i podići se kao momčad. Moramo biti muškarci. Prihvatiti odgovornost za ovaj poraz, ne se izvlačiti na suce”, zaključak je Marca Verrattija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.