Igrači Belgije loši gubitnici, kapetan ne želi čestitati Talijanima jer su se ‘valjali po terenu’

epa09319176 Lorenzo Insigne (C) of Italy in action during the UEFA EURO 2020 quarter final match between Belgium and Italy in Munich, Germany, 02 July 2021. EPA/Andreas Gebert / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Dva najveća favorita uoči turnira više nisu na Europskom nogometnom prvenstvu, nakon Francuza u osmni finala u četvrtfinalu poraženi su i Belgijci. Potpuno zasluženo izbacila ih je Italija, koja je dosad na Euru najviše pokazala. Bilo je 2:1 za Talijane, a belgijski nogometaši pokazali su se kao loši gubitnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kapetan belgijske reprezentacije Jan Vertonghen razočaran je nakon ispadanja u četvrtfinalu Europskog prvenstva, što je posve razumljivo, međutim, nije jasno zašto odbija čestitati Italiji na zasluženom prolasku u polufinale gdje će igrati protiv Španjolske. Vertonghen tvrdi da je ovaj poraz baš bolan, do kraja, ali… Svjestan je i kapetan belgijske reprezentacije da bi ovo mogao biti početak kraja jedne ”zlatne belgijske generacije” koja je dogurala tek do trećeg mjesta na SP-u, a na europskim prvenstvima dalje od četvrtfinala nisu mogli.

Tužan sam. Ovaj poraz itekako boli i propustili smo šansu da uzmemo naslov, baš kao i na prethodnim turnirima”, rekao je Jan Vertonghen te je nastavio.

“Kada budete analizirali utakmicu, vidjet ćete da smo prelako primili golove, kao i da smo propustili naše šanse. Ispali smo i to je to.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanima nije želio čestitati na pobjedi.

“Ne želim im čestitati. Iznervirali su me na kraju utakmice svojim ponašanjem i krađom vremene. Ipak, ne želim imati bilo kakve izgovore. Primili smo golove iz grešaka, promašili smo i šanse. Boli”, rekao je Vertonghen, koji ima 34 godine i koji je sinoć odigrao 130. utakmicu u dresu belgijske reprezentacije, čiji je član još od 2007. godine. Posljednju priliku za trofej ova belgijska reprezentacija imat će na Svjetskom prvenstvu u Kataru sljedeće 2022. godine. Belgija bi, ako će svi biti potpuno zdravi, mogla i tada imati odličnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.