Igrači nakon velike pobjede: ‘Zahvala predivnoj publici koja nas je nosila od prve do 60. minute’

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i treću pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu, a poslije utakmice govorili su brojni igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Mandić zabio je četiri pogotka Makedoncima, opravdavši još jednom tako izbornikov popis, ali i činjenicu da je drugi susret na SP-u započeo u prvoj postavi ispred Manuela Štrleka.

“Prvo trebam zahvaliti svojim suigračima na velikoj borbi, nismo očekivalo da će to biti ovako teška utakmica. Nismo očekivali njihovih 7 na 6 od samog starta. Mi smo odigrali najbolje što možemo, obranu smo popravili i mislim da je pobjeda bila zaslužena.”
“Trener nas stalno savjetuje, mi slušamo te savjete i dobro ih provodimo. Pogrešaka mora biti, to je sport, ali šta je tu je. Odradili smo dobru utakmicu i zadovoljni smo.”
U drugom dijelu se potkrala ‘crna rupa’, kao da ste usporili u odnosu na prvi dio?

“Istina, ali oni su se isto borili. Mi smo bili statični u napadu, presjekli su nam par lopti i dali nam par lakih golova. Ipak, nismo se predali i zasluženo smo pobijedili”, rekao je za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljim igračem utakmice proglašen je kapetan Hrvatske Domagoj Duvnjak.

“Želio bih se zahvaliti ovoj predivnoj publici koja nas je nosila od prve do 60. minute. Odigrali smo dobru utakmicu iako je bila teška. Naša obrana je dobro funkcionirala, u napadu smo igrali pametno. Oni su krenuli sa 5-1 obranom i od početka u napadu 7 na 6. Ali mislim da smo imali utakmicu pod kontrolom i zasluženo pobjedili”, rekao je Duvnjak nakon utakmice.

“Izgleda kao da se nismo previše potrošili, Svaka je utakmica teška. Pobijedili jesmo, sve je divno i krasno, prenosimo bodove u drugi krug i to je važno. Imamo dan odmora pa nam slijedi Bahrein i na kraju borba sa Španjolskom za ta četiri boda”, objasnio je Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U utakmici protiv Islanda dobili smo puno samopouzdanja. Ona je bila ključna za nas. Sada smo pokazali na terenu da živimo i igramo jedan za drugog. Sve funkcionira i nadam se da ćemo tako nastaviti”, rekao je Duvnjak, a pohvalio je i mlade reprezentativce.

“Mladi su fenomenalni. Mislim da hrvatski rukomet ne treba brinuti za budućnost. Nekim dečkima je ovo prvi put da igraju Svjetsko prvenstvo i to nije mala stvar. Oni igraju fenomenalno i bore se. Mi stariji smo ima velika podrška.”

“Meni su misli na sutrašnjem slobodnom danu, hahaha. Čeka nas Bahrein. Iskreno, nismo ih gledali još, ali smo favoriti i moramo pobijediti. Onda slijedi Španjolska koja je stvarno vrhunska reprezentacija. Pokazali su to i protiv islanda jučer, ali mi uz ovakvu podršku navijača možemo pobijediti. Ta četiri boda stvarno bi nam otvorila velike mogućnosti za prolazak dalje”, zaključio je Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Cindrić pobjedu protiv Makedonije je odgledao s klupe.

“Šta da vam kažem. Duvnjak i Karačić prije svih su odigrali sjajno, i Stepančić je bio na vrhunskoj razini. Već duže vrijeme imam problema s ozljedama. Dogovorio sam s trenerom i strukom da ću sjediti na klupi. Da je bilo potrebe ušao bih. Međutim, hvala Bogu nije, svi su bili sjajni. Imamo 16 igrača, ne ovisimo o dvojici, trojici i moram čestitati dečkima na odličnoj utakmici.”

“Već duže vrijeme mučim muku sa zadnjom ložom, nije ništa strašno. Ali nemam vremena za odmor i potrebna je regeneracija. Zdravlje je najbitnije i protiv Španjolske moramo ući svi na stopostotnoj razini. Mislim da je izbornikova odluka bila pametna i nadam se da ćemo biti spremni za Španjolce i prvo mjesto u grupi.”

Nova dva boda uzeli smo protiv Makedonije, a odličan je bio Igor Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bila je dobra utakmica. Znali smo da će biti jako teško jer oni sigurno protiv nas ne mogu igrati šest na šest jer nemaju toliki roster igrača i tu brzinu i pokretljivost. Dobro smo zatvorili, smo im opet dozvolili da nam se približe i to nam jse ne smije više događat, no svatko je iskoristio svoju minutažu i u obrani i u napadu. posebno bih pohvalio Šegu i Stevanovića”, rekao je Karačić.
Utakmica je izgledala kao da smo je dobili lako, no nije sve kako se čini.

“Makedonci stalno ‘zecaju’, pogotovo Kiro Lazarov i odlična dva pivota koje on zna razigrati. Bio je tri-četiri-pet-razlike kroz cijelu utakmicu, ali na kraju smo dobili. Imali smo dobru obranu i odlične vratare, tako da smo mogli zabijati kontre i polukontre i to nas je odvelo na velikih devet razlike, no nije bilo lako. Dosta smo se potrošili i treba nam dan odmora. Vidjet ćemo kako će to naš izbornik Lino Červar posložiti protiv Bahreina i hoće li odmarati neke igrače. Nikoga ne smije podcijeniti i moramo dati sve od sebe”, objasnio je Karačić.

Posebne hvale Karačić je imao za naše vratare koji su na ovom prvenstvu izvrsni.

“Meni je izgledalo kao da je Šego imao 20-30 obrana. Stvarno je bio fenomenalan. Puno nam to znači u napadu jer možemo onda u napadu potrošiti jednu ili dvije lopte”

Činilo se kao da je Hrvatska tijekom utakmice malo “pala”, ali Karačić tvrdi da je sve to bio dio taktike:

“Nismo energetski pali, ali izbornik uvijek govori da rezultat diktira tempo. Imamo puno iskusnih igrača koji znaju pogledati na semafor i stati na loptu. Nekad treba jednostavno usporiti i onda na kraju potegnuti kao što smo mi potegnuli.”

Šego: Nadam se da će me i dalje ovako ići

U dobroj sam formi i nadam se da će me i dalje ići ovako dobro, kazao je nakon pobjede nad Makedonijom hrvatski vratar Marin Šego.

Šego je nastavio sa sjajnim obranama u prve tri utakmice prvenstva i več je skupio 34 obrane.

“Natrčao sam se nikad u karijeri. Od prve do zadnje minute smo bili koncentrirani, iako nije bilo lako protiv Makedonije, koja igra jako brzo i atraktivno. Zaslužili smo pobjedu”, kazao je Šego, koji je bio na zavidnih 13 obrana.

“Hvala Bogu da me ide, da ostane ovako ne bih se ljutio. Ma da imam i osam obrana, samo da pobjeđujemo”, kazao je prvi vratar Hrvatske.

David Mandić je odigrao skoro cijelu utakmicu i postigao četiri gola.

“Iskoristio sam dobro minutažu, čuvao sam nekad najboljega igrača svijeta Kirila Lazarova i naravno da su bile i pogreške. Momci su odigrali jednu od boljih utakmica, bili smo borbeni i zasluženo pobijedili. Šteta što je Cindrić malo ozlijedio zadnju ložu, ali išlo je i bez njega”, kazao je krilo PPD Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.