Igre bez granica: Košarkaška regionalna liga navodno dobiva ‘prinovu’ s Kosova, u Srbiji, naravno, ‘oduševljenje’

Foto: fah

Nakon niza skandala u završnici regionalne košarkaške ABA lige i skandaloznog finala između Budućnosti iz Podgorice i beogradske Crvene zvezde ( nakon pet utakmica slavila Zvezda ) krenulo se razgovarati o novoj sezoni. I to gdje nego u – Zagrebu.  Iskreno rečeno, ni prve, ni druge Jugoslavije, pa tako ni ”regije” ne bi bilo bez nekih Hrvata. U Hrvatskoj svako malo guske zalutaju u maglu i povedu, nažalost, ostale sa sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tema je besmislena regionalna liga. Nakon skandaloznog finala besmislene regionalne lige i navodnog ultimatuma koji je došao iz Budućnosti, a koji govori da će crnogorski klub istupiti iz lige ukoliko se ne ponovi finalna serija ( koja se sasvim sigurno neće ponoviti ), stiže nova ”bomba.” Naime, navodno predsjednik Budućnosti Dragan Bokan predlaže da se regionalna liga nastavi bez klubova iz Srbije, dakle, bez Crvene zvezde, Partizana, FMP-a, Mega Bemaxa, naravno, takav prijedlog izazvao je more suza, posebno kod nekih ”regionalista” u Hrvatskoj, Srbiji svejedno.  Naime, u Srbiji dobro znaju, drugi kako i gdje, oni će uvijek biti tu za regiju, kako god se ta regija zvala, spremni.

Također se predlaže da ABA ligu igra i klub s Kosova, što je pak izazvalo oduševljenje u Srbiji, Vučićevi tabloidi pali su u euforiju, navodno bi jedan klub iz Prištine mogao biti unutra. Srbi, naravno, šalu na stranu, neće igrati ligu u kojoj bi bio i klub s Kosova, posebno ako se njih pita. A pita ih se, iako naši ”regionalisti”, naše guske, gaje iluziju da o nečemu odlučuju, zapravo će na kraju biti kako se dogovore, odnosno, kako istok odluči.  Kosovo out.

Zasad nije odlučeno hoće li se ABA ligi priključiti grčki Olympiakos, ali navodno su veći klubovi protiv te ideje, ne uklapa im se u regionalni mentalni sklop.  Tako da i od te ideje vjerojatno neće biti ništa, no, kad bi se regionalnoj ligi prodružio još poneki klub iz Srbije to bi bila fešta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.