In memoriam 2013-2016 Ivan Turina, ljubimac Šveđana i BBB-a

Foto: Anders Henrikson/ Flickr

Danas se navršava tri godine od smrti ljubimca Dinamovih navijača i navijača švedskog AIK-a golmana Ivana Turine. Bio je dijete Dinama i dečko sa zagrebačkog asfalta: pošten, beskompromisan, odan klubu i naviijačima. Ivan je bio poznat kao veliki hrvatski domoljub, a umro je u 33. godini života. Iza Ivana ostala je žena i troje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je branio u AIK-u Švedskoj postao je više nego ljubimac navijača. Bio je jednostavno omiljen kao nitko. Kada je umro, na slijedećoj utakmici navijači su 90 minuta skandirali Turinino ime. “Počivaj u miru” pisalo je na velikom transparentu navijačke tribine AIK-a, a ispod tribine ispisane su riječi: „Heroj zauvijek među nama“. Toliko je bio omiljen i poštovan u dalekoj Švedskoj.

Prije dvije godine za zagrebačkom groblju Miroševac otkrivena je Turinina bista. Na grob su stigle delegacije AIK-a i Dinama te položili vijence.

Službena stranica navijača Dinama BBB ovako piše o Ivanu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turina je bio jedan od ljubimaca našeg Sjevera, jedan od rijetkih kojima smo skandirali ime i pjevali dobro poznatu pjesmu koja također pokazuje kakvo je srce imao i kako je znao braniti čast Dinama.

Njegov karakter i odnos prema najdražem klubu može biti samo primjer mlađima koji dolaze.

Ovim putem želimo iskazati našu najiskreniju sućut cijeloj njegovoj obitelji i bliskim prijateljima, Ivan će zauvijek biti zapamćen kao jedan od onih kakve svaki navijač želi u dresu svog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.