Sedma godišnjica smrti Ivana Turine

Foto: Anders Henrikson/ Flickr

Prije sedam godina u Švedskoj je preminuo hrvatski nogometni vratar Ivan Turina. Umro je u 33. godini zbog zatajenja srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Turina rođen je 3. listopada 1980. u Zagrebu. Nogometnu karijeru započeo je u Dinamovim mlađim uzrastima, a u ljeto 1998. potpisao je prvi profesionalni ugovor. Nakon boravka na posudbama u Croatiji iz Sesveta, Kamen Ingradu, Osijeku i Dubravi, Turina se u ljeto 2003. vratio u Dinamo, gdje je nekoliko sezona bio prvi vratar.

U ljeto 2007. otišao je u grčki Xanthi, nakon čega odlazi u poljski Lech iz Poznanja. Nakon kratkog povratka u Dinamo, u svibnju 2010. Turina je otišao u AIK iz Stockholma, njegov posljednji klub koji se svake godine na godišnjicu njegove smrti prisjeti tragično preminulog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turina je branio za sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a za najbolju vrstu odigrao je jednu utakmicu i to 1. veljače 2006. godine protiv Hong Kong, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.