Inter svladao Barcelonu, Napoli razbio Ajax

Foto: fah

Golom turskog nogometaša Hakana Calhanoglua u nadoknadi prvog poluvremena Inter je u Milanu pobijedio Barcelonu 1-0 u dvoboju 3. kola skupine C Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu pobjedu upisala je tako talijanska momčad za koju nije konkurirao hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović zbog ozljede. Pogodak vrijedan tri boda Calhanoglu je postigao preciznim udarcem s nešto manje od 20 metara nakon čega se Inter odhrvao svim gostujućim naletima te sačuvao pobjedu.

Skupinom A dominira Napoli koji je odigrao novu sjajnu utakmicu te je upisao i treću pobjedu. Ovaj put Napoli je slavio u Amsterdamu kod Ajaxa čak 6-1 premda je domaći sastav poveo golom Kudusa u 9. minuti.
U drugom ogledu ove skupine neuvjerljivi ove sezone Liverpool je na svom Anfieldu svladao Rangers s 2-0 u ogledu gdje je dominirao od prve do zadnje minute. Poveo je Liverpool golom Alexander-Arnolda iz slobodnog udarca već u 7. minuti, a potvrda pobjede dogodila se u 53. kada je Salah bio miran i precizan s bijele točke.

Kako Napoli vlada situacijom u skupini A takav je belgijski Club Brugge u skupini B gdje je dobio sve tri utakmice te još nije primio pogodak (7-0). U ovom 3. kolu Club Brugge je doma svladao madridski Atletico 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Dragao stadionu Porto je uz istih 2-0 svladao Bayer. U prvom poluvremenu je svaka momčad postigla po pogodak, ali su oba poništena, dok u 45. minuti Čeh Schick nije realizirao jedanaesterac za goste iz Leverkusena. Kazna za to je uslijedila u nastavku kada je Porto zabio dva gola za prvu pobjedu u skupini. Sanusi u 69. i Galeno u 86. su bili strijelci.

U skupini D su Eintracht i Tottenham u Frankfurtu odigrali 0-0 premda su oba sastava imala veliki broj dobrih prilika. Za domaćina je cijelu utakmicu odigrao Kristijan Jakić, dok je Ivan Perišić za Tottenham igrao do 71. minute. Hrvoje Smolčić je dvoboj odgledao s domaće klupe za pričuve. Ranije u ovoj skupini je Marseille, sastav kojeg vodi hrvatski trener Igor Tudor, svladao Sporting 4-1 pa tako na ljestvici vodi Sporting sa šest bodova. Po četiri imaju Tottenham i Eintracht, dok je Marseille na tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.