IPC ublažio zabranu ruskim paraolimpijcima

Foto: fah

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) ublažio je zabranu ruskim sportašima, tako da će moći sudjelovati u kvalifikacijama za nastup na zimskim parolimpijskim igrama u korejskom Pyeongchangu 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IPC je objavio da će ruski paraolimpijci moći nastupiti u kvalifikacijama u alpskom skijanju, biatlonu, snowboardu i cross-countryju kao neutralni sportaši.

Međutim, suspenzija Ruskog paraolimpijskog odbora ostaje do studenog 2017. godine kada je planirana revizija ruskog slučaja.

“Nadamo se kako će ova odluka dodatno potaknuti Ruski paraolimpijski odbor, ali i ruske vlasti da što prije ispune preostale kriterije kako bi se suspenzija ukinula,” kazao je predsjednik IPC-a Philip Craven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IPC je naveo kako Rusija mora ispuniti sedam ključnih zahtjeva među kojima su prihvaćanje WADA-ina izvještaja, reforma nacionalne antidopinške agencije i promjena načina vođenja Ruskog paraolimpijskog odbora.

Ruskim sportašima s invaliditetom je bio zabranjen nastup na ljetnim POI u Rio de Janeiru zbog sustavnog dopingiranja.

Zimske paraolimpijske igre u korejskom Pyeongchang su na rasporedu od 9. do 18. ožujka iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.