Osvojio samo bod: Francuski nogometni stručnjak Alain Giresse napustio klupu Malija

Foto: Snimka zaslona

Francuski nogometni stručnjak Alain Giresse (64) odlučio je podnijeti ostavku na dužnost izbornika reprezentacije Malija nakon što je u dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Maroka prošloga tjedna osvojio samo jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali je 1. rujna izgubio na gostovanju u Maroku sa 0-6, dok je u utorak protiv istog suparnika odigrao 0-0 na svom terenu, no navijači su tijekom te utakmice jasno pokazali svoje nezadovoljstvo Giresseovim radom.

“Giresse se više ne može koncentrirati na svoj posao, a postoji i zabrinutost za njegovu sigurnost”, rekao je predsjednik malijskog nogometnog saveza Boubacar Baba Diarra.

Dva kola prije kraja završetka kvalifikacija Mali se nalazi na posljednjem mjestu skupine s dva osvojena boda, pet manje od vodeće Obale Bjelokosti, a četiri manje od drugog Maroka te je praktički izgubio sve izglede za plasman u Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giresseu je ovo bio drugi mandat na klupi Malija, a u prvom je bio mnogo uspješniji jer je 2012. odveo reprezentaciju do trećeg mjesta na kontinentalnom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.