Iskustvo jednog nogometaša s Jose Mourinhom: ”Rekao mi je da sam retardiran”

Foto: fah

Jose Mourinho je trenirao brojne nogometaše, bolje ili lošije, pa i one koje mnogi smatraju najboljima na svijetu. Dok je trenirao Porto Mourinho je trenirao i Candida Costu, koji je otkrio kako mu je bilo dok mu je ”šefovao” slavni Portugalac. Mourinho je trener Porta bio 2004. godine kada je spomenuti klub senzacionalno odveo do naslova Lige prvaka. Tada mladi Costa ipak nije bio član momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Imao sam samo 21 godinu kad sam 2003. došao kod Mourinha u ured i pitao ga da me pusti da odem iz kluba. Navijači su me voljeli, bio sam bitan igrač mlade reprezentacije, a u Portu sam malo igrao. Kad sam mu rekao što želim, rekao mi je da sam retardiran”, kazao je Costa.

Umirovljeni veznjak je tada otišao u Derby County i učinio kobnu pogrešku. Te sezone Porto je proživljavao najljepše dane u povijesti kluba, a za sve je bio zaslužan Jose Mourinho

”Htio sam igrati jer sam imao dvije solidne sezone iza sebe i mislio da su to trenuci koji će mi definirati karijeru. Ipak sam otišao iz kluba, a kad sam se vratio, Mourinho je već bio u Chelseaju. Porto je te godine osvojio ligu i Ligu prvaka, a ja nisam bio s ekipom”, poručio je Costa, koji će se te 2004. uvijek sjećati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto je 2004. godine stigao do finala Lige prvaka, a u finalu su lako svladali Monaco s 3:0, za koji je tada igrao hrvatski reprezentativac, napadač Dado Pršo.

U skupini je Porto završio iza Real Madrida, u osmini finala srušili su Manchester United. U četvrtfinalu su nakon teške bitke pobijedili tada snažni francuski Lyon, a u polufinalu još jednu senzaciju Lige prvaka, španjolski Deportivo.

Od Coste se očekivao puno, no te sezone kao da je nestao. Naime, iste 2004. godine otišao je u Bragu, te igrao još za Belenenses, Rapid Bukurešt, kao i portugalske niželigaše. Karijeru je završio 2015. godine u 34. godini života, a da nije inzistirao na odlasku iz Porta, danas je iz fotelje mogao gledati u vitrine i trofej Lige prvaka, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doista, život piše romane, no, lako je biti general poslije bitke.

 

View this post on Instagram

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

É hoje, 18.15💙 O @migas.31 e o @ruilcerqueira vão puxar por nós @paulomachado10oficial 😁💪🤦🏻‍♂️ @fcporto 💙

A post shared by Cândido Costa (@candycosta) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.