Zašto Davor Šuker Benzemu smatra jednim od najboljih napadača na svijetu?

Foto: fah

Aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, u razgovoru za Goal France kazao je kako jedan igrač Reala posebno intrigira. Naime, bivši hrvatski reprezentativac i najbolji strijelac hrvatske reprezentacije svih vremena mislio je na napadača Reala, Karima Benzemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kao ‘devetka devetku’ volim Karima Benzemu. Danas je on dio povijesti Reala. Volim način na koji on igra i nema sumnje da je on jedan od najboljih igrača na svijetu danas”, pohvalio je Šuker francuskog nogometaša te je dodao:

”Statistika je i dalje najjači kriterij po kojemu se ocjenjuje napadača…”

Kad smo kod statistike, koju je Šuker spomenuo, recimo kako je i ona na strani Benzeme. Naime, Francuz je prošlu sezonu zabio 30 golova u svim natjecanjima, u ovoj sezoni, za koju se još uvijek ne zna kad će se i hoće li se završiti, Benzema je drugi strijelac La Lige s 14 postignutih golova. Bolji od Benzeme tek je nogometaš Barcelone, veliki Lionel Messi.  U svim natjecanjima ove sezone Benzema je upisao devet asistencija te je postigao 19 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali Davor Šuker je nedavno kazao kako je s Diegom Maradonom, bivšim suigračem iz Seville, dogovorio odlazak na grob legendarnog Dražena Petrovića. Naime, Šuker je reagirao na ne baš lijepe optužbe da je s Maradonom dogovorio rezultat prijateljske utakmice na Maksimiru 1994. godine Hrvatska – Argentina, koja je završila 0:0. Podsjetimo, za to ga je optužio Argentinac Ruggeri u emisiji “90 minutos de Futbol”, koja se prikazuje na južnoameričkoj televizijskoj postaji Fox Sports. Rugerri je kazao kako je 1994. u Zagrebu reprezentacija Argentine, za koju je tada igrao, tražila od Hrvatske da ju ne napada tijekom prijateljskog dvoboja na Maksimiru, jer je bila doputovala umorna.

”Došli smo umorni s puta pa trebali igrati idući dan. Izašli smo na teren, a Diego je poznavao Šukera jer su igrali zajedno u Sevilli. Bilo je sastanaka na svim dijelovima terena. Sastanak za sastankom sve dok nismo rekli: ‘Nemojmo se napadati, mrtvi smo’. Sredili smo da se ne napadamo”, ispričao je Ruggeri, prenosi portal 24 sata.

Šuker je, dakako, sve to odlučno demantirao, a o čemu smo već pisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.