Ispadanje Sarajeva od Celtica potvrdilo poznatu istinu: ”Regija” nogometno ne može stati u istu rečenicu s Hrvatskom

Foto: fah

I dok će Hrvatska u grupnoj fazi Europske lige imati dva predstavnika (Dinamo i Rijeka) susjedna Bosna i Hercegovina ponovno neće imati niti jednog. No i dalje će to za neke biti ”naš” nogomet, nogomet ”naših prostora”, ”naše regije”.  Vrijeme je, ako već nije dosad, da se ta ista regija suoči s činjenicama, barem kad je nogomet u pitanju, bez obzira na poneke bljeskove, s Hrvatskom u istu rečenicu ne može stati. I neće još jako dugo, a to i nije naš problem. A, kako vidite, uopće nisu spomenuli svjetske doprvake, hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Sarajevo je u Zenici poraženo 1:0 od  Celtica. Naizgled, odlučio je tek jedan trenutak, no nije tako. Činjenica je da su Škoti nametnuli svoju igru, da su bili daleko kvalitetniji, poglavito u drugom poluvremenu, i da se radi o klubu s velikim iskustvom igranja u europskim kupovima. Sarajevo se odlično branilo te su stvorili nekoliko poluprilika, u 14. minuti, u 31. minuti, no realno nisu to bile šanse koje bi se mogle nazvati stopostotnim.

Prvu priliku su gosti iz Škotske imali su u 41. minuti, Edouard je iz prve proigrao Elyounoussija koji je pucao pravo u Kovačevića. U posljednjim sekundama prvog poluvremena Tatar i Fanimo su odlično počeli kontru, ali na kraju je engleski igrač loše zahvatio loptu.

U drugom dijelu Celtic je bio bolji nego u prvom dijelu i bili su napokon opasniji, što je rezultiralo vodstvom u 70. minuti. Edouard i Christie su dobro kombinirali, ovaj drugi je pucao s ruba kaznenog prostora, Kovačević je uspio zaustaviti njegov udarac, ali je loptu odbio do Edouarda koji je pogodio za konačnih 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevo je do kraja utakmice pokušalo nešto otvorenijom igrom, no nisu uspjeli stvoriti ozbiljnu priliku. Naprotiv, iz kontre je zaprijetio Celtic  u 76. minuti dobru prigodu je imao Christie, ali Kovačević je ovaj put siguran, dvije minute kasnije ponovo je Christie u prilici, lobirao je Kovačevića, no Đokanović je spasio mrežu Sarajeva.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.