Istina ili podcjenjivanje: Sjeverna Irska protivnik po mjeri Vatrenima u dodatnim kvalifikacijama?

Foto: Snimka zaslona

Četiri nositelja u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, dakle, Hrvatska, Italija, Švicarska, Danska, za protivnika priželjkuju Sjevernu Irsku, dok je Švedska najmanje poželjan protivnik iz skupine onih koji nisu nositelji, iako više nema Zlatana Ibrahimovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li baš tako, je li Sjeverna Irska suparnik po mjeri Hrvatskoj, ili bi možda Grčka ili Republika Irska bili protivnici koji bi više odgovarali Vatrenima? Mnogi će se složiti, bez obzira na ime protivnika, kako sve ipak ovisi o Hrvatskoj. Ako će Vatreni igrati kao u dobrom dijelu drugog poluvremena u Kijevu, protiv Ukrajine, nema prepreke koju ne bi mogli preskočiti na putu prema Rusiji.

Igrački gledano Sjeverna Irska je sasvim sigurno najslabiji protivnik u dodatnim kvalifikacijama, radi se o reprezentaciji koja je u skupini pokraj Češke i Norveške izborila dodatne kvalifikacije. Češka već dugo vremena nije ono što je bila devedesetih, kada su u finalu Eura 1996. poraženi nakon drame od Njemačke. Također treba reći da Hrvatska sa Sjevernom Irskom nema loša iskustva, naprotiv. Prije otprilike godinu dana Hrvatska je na Windsor Parku nanijela poraz Sjevernoj Irskoj, uz sjajnu igru. Tada su Vatreni igrali nastupili bez najboljih, Modrića, Rakitića, Perišića, Brozovića… Analogno tome Sjeverna Irska bila bi idealan protivnik, a sve će se znati u već utorak nakon ždrijeba.

” Ispada da smo ih lagano pobijedili, ali nadobivali smo se i malo batina”, prisjetio se za Sportske novosti Matej Mitrović utakmice u Belfastu. U spomenutoj utakmici nije igrao Lafferty, inače najbolji strijelac Sjeverne Irske, međutim, nekoliko je igrača pokazalo kako je svladalo nogometnu abecedu te da ih se ne smije podcijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Pravi su prototip otočke momčadi koja je čvrsta u obrani, koja je agresivna i koja puno koristi duge lopte. Naravno, to znači i puno duela, ali i da trebaš biti koncentriran cijelu utakmicu jer jedan izgubljeni skok ti može stvoriti puno problema”, kazao je Mitrović. I to je točno, najjače oružje Sjeverne Irske su prekidi, skok igra. Međutim, kako se ipak igraju dvije utakmice kvaliteta bi trebala doći do izražaja.

“Reprezentacija su koja dobiva malo golova i ta utakmica u kojoj smo ih pobijedili 3:0 ne treba biti nikakvo mjerilo. Baš kao i mi igrali su bez nekolicine igrača koji su inače prvotimci. Nekada je lakše igrati protiv reprezentacije koja se želi nadigravati, ali s obzirom na ulog dodatnih kvalifikacija, koga god da dobijemo bit će čvrsto, pokušat će se smanjiti mogućnost svake pogreške”, smatra bivši nogometaš Rijeke, koji sve češće dobiva priliku zaigrati u prvoj momčadi Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka je reprezentacija do ovog dijela došla jer ima kvalitetu. Kada vidimo da ni u dodatnim kvalifikacijama nema Nizozemske ili Ukrajine mislim da je to dovoljan razlog da nikoga ne podcijenimo. Oni će sigurno na svoj način pokušati doći do prolaza i s kim god da budu igrali imat će svoje šanse”, zaključio je Matej Mitrović.

Za dva dana više ne bi trebalo biti nepoznanica. Sve je, kao i uvijek, na Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.