Istra golom u sudačkoj nadoknadi pobijedila Goricu

Foto: fah

Istra 1961 pobijedila je Goricu s 1:0 u prvom susretu 16. kola SuperSport HNL-a. Strijelac jedinog pogotka bio je Mounsef Bakrar u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je bio siromašan događajima, domaći je sastav imao inicijativu čitavim tijekom susreta, ali nije pronalazio rješenje za organiziranu obranu gostiju sve do pred sam kraj susreta, kada je pulski “džoker” s klupe, Alžirac Bakrar, samo pet minuta nakon ulaska na travnjak zatresao mrežu.

Početak susreta obilježio je incident u petoj minuti, kad su domaći navijači petardom zamalo ozlijedili gostujućeg vratara Ivana Banića. Pomoć mu je ukazivana nekoliko minuta, nakon čega je nastavio susret.

Istra je od početka bila dominantna i imala je dvije velike prilike u prvom dijelu – u 28. minuti Boultam je bio sam pred Banićem, koji je obranio, a u 40. minuti Erceg je iz blizine nakon ubačaja Hujbera zatresao gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme bilo je još siromašnije od prvoga no jednu dobru šansu imala je Gorica u 70. minuti, Raspopović je petom uposlio Pršira, koji je iz odlične pozicije pucao preko gola.

Pobjedu domaćinu osigurao je Bakrar. Marin je poslao dugu loptu iz zadnje linije, a Bakrar je sjajno primio loptu, pobjegao obrani Gorice i zatresao mrežu!

Ovo je bila prva pobjeda Istre na stadionu Aldo Drosina od 6. kolovoza, kad su svladali Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom šesta Istra 1961 je stigla do učinka od 20 bodova, dok je Gorica ostala na dnu sa samo sedam bodova, pet manje od devete Rijeke.

Na vrhu je Finamo sa 35 bodova, četiri više uz utakmicu manje od drugog Hajduka, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.