Italija uvjerljivo svladala favoriziranu Belgiju prepunu nogometnih zvijezda

U utakmici 1. kola skupine E nogometnog Eura Italija je u ponedjeljak u Lyonu pobijedila Belgiju sa 2-0 pogocima Emanuela Giaccherinija (32) i Graziana Pellea (90+2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska javnost ispratila je svoje igrače na Euro sa puno sumnji, često se pisalo o tome kako je to reprezentacija sa manjkom talenta. S druge strane Belgija nikad u svojoj povijesti nije imala tako talentiranu generaciju, a koju predvodi odlični veznjak Chelseaja Eden Hazard.

No, Talijani su odličnom taktičkom postavom očitali lekciju Belgijcima. Igrači Antonia Contea poveli su u 32. minuti. Branič Leonardo Bonucci dugom loptom je pronašao Giaccherinija koji se odlično snašao i zabio pored “zaspalog” Alderweirelda.

U 36. minuti nakon kornera Graziano Pelle puca glavom sa šest metara, ali pored vratiju. Prethodno je odličan udarac Candreve obranio Courtois.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Belgijaca u prvom dijelu vrijedi spomenuti tek pokušaj Nainggolana u 10. minuti, kada je odapeo sa 20 metara, ali Buffon je bio na mjestu.

Na startu drugog poluvremena, u 53. minuti, napokon smo vidjeli jednu smislenu akciju Belgijaca. De Bruyne je odlično uposlio Lukakua, koji je izašao sam pred talijanskog golmana, ali njegov lob nije bio precizan. To je bila najbolja šansa Belgijaca na utakmici.

Najveću šansu u završnici susreta imali su Talijani, i to 84. minuti. U kontru je izletio Ciro Immobile, koji je deset minuta ranije ušao u igru, dobro je pucao sa vrha kaznenog prostora, ali ponovno Courtois spašava Belgijce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

P-H20160613010671

Izgledalo je da ćemo svjedočiti još jednoj minimalnoj pobjedi na Euru, ali u sudačkoj nadoknadi Graziano Pelle (90+2) potvrdio je pobjedu Talijana, koji su na kraju slavili 2-0.

U prvom susretu ove skupine Irska i Švedska na stadionu Stade de France odigrali su 1-1. Irska je povela u 48. minuti pogotkom Wesa Hoolahana, a Švedska je do izjednačenja došla u 71. autogolom Ciarana Clarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BELGIJA: Courtois – Ciman (75. Carrasco), Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Witsel, Nainggolan (62. Mertens) – De Bruyne, Fellaini, Hazard – R. Lukaku (73. Origi)

ITALIJA: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Darmian (58. De Sciglio) – Pelle, Eder (75. Immobilie)

STRIJELCI: 0-1 Emanuele Giaccherini (32), 0-2 Graziano Pellè (90+2).

SUDAC: Mark Clattenburg (Engleska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STADION: Stade de Lyon

GLEDATELJA: 53.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.