Ivan Klasnić vrlo dobro zna što je izolacija: ”Družite se s obitelji, treba misliti na druge, ne samo na sebe”

Foto: Snimka zaslona

Pandemija koronavirusa paralizirala je dobar dio Europe, pa tako po mnogima najveću gospodarsku silu Starog kontinenta. Njemačka kancelarka, Angela Merkel, povodom pandemije koronavirusa kazala je u televizijskom obraćanje kako se od ”Drugog svjetskog rata Njemačka nije našla pred takvim izazovom pri čemu sve ovisi o našoj zajedničkoj akciji u solidarnosti.” Njemačku kancelarku je slušao i bivši hrvatski nogometaš, Ivan Klasnić, koji živi u Hamburgu, situacija u Njemačkoj je ozbiljna, iako je daleko od one u Italiji, koja je i dalje europsko žarište opasne pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Klasnića su lijepa vremena, ali i ona koje se ne bi baš tako mogla zvati. Naime, 40-godišnji bivši reprezentativac zbog svoje životne drame, tri presađivanja bubrega i povremenih nus-pojava od lijekova protiv odbacivanja organa, živi posebno discipliniranim životom, pa mu najnovije mjere ograničavanja socijalnih kontakata manje teško padaju nego tzv. običnim građanima.

”Sigurno. Ne mogu baš reći da mi je lakše, ali sam više svjestan rizika. I svatko mora biti svjestan”, rekao je za Sportske novosti bivši napadač St. Paulija, Werdera, Nantesa, Boltona i Mainza.

”Ima raznih teza za ovaj virus, ali moramo svi biti svjesni da Covid-19 ubija. Ima i drugih virusa od kojih umire puno ljudi, ali za starije i one s lošijim imunološkim sustavom ovaj je najgori. Zato svi moraju shvatiti da treba ostati kući, ne treba na kavu. Možda prošetati kratko, ali ne se družiti s prijateljima, jer ne znaš nikad tko ima virus. Mladi nose virus, a nemaju simptome i mogu ga prenijeti svima, pa i starijima, a to je najgore”, kazao je bivši hrvatski reprezentativac, koji je za Vatrene odigrao 41 utakmicu te zabio 12 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Moramo se svi ozbiljno zapitati što hoćemo u životu. Razumijem da je mnogima dosadno doma, stalno moraju razgovarati sa ženom i djecom, roditeljima, ali neka se druže s obitelji, osmisle dan, igraju igrice, rade sportske vježbe, izađu u vrt ili dvorište. Bit će dana za stare navike.”

Klasnić ističe kako je najvažnije misliti na druge…

”Ako vi nemate virus, ne znači da ne trebate misliti na druge. Ako ste se testirali i zdravi ste, idite pomoći ljudima u susjedstvu kojima treba pomoć. Imamo Instagram, Facebook i druge mreže, ljudi mogu tražiti pomoć, zvati, pa je lakše i dobiti. Ne smije se biti sebičan pa razmišljati, joj, nisam odigrao kladionicu, nisam bio ovdje, nisam ondje…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Klasnić je ozbiljno shvatio uvedene mjere, iako se kratko ”provozao gradom”.

‘Išao sam, ali ne treba ni to, treba smanjiti i vožnje na najmanju moguću mjeru. Možda je ova pandemija znak da našem planetu treba malo svježeg zraka. Nekima će sigurno biti teško držati se propisanih mjera, ali ponavljam, treba misliti na druge, ne samo na sebe. Treba misliti na bolesne, nemoćne, jer ako se stajalište ne promijeni, brzo će se zaraza proširiti i nastat će teški problemi svima.”

Klasnić apelira “neka svatko za sebe odluči da neće sljedeća dva ili tri tjedna van” i nudi zanimljivu “zanimaciju”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Idite na YouTube, gledajte snimke hrvatske reprezentacije ili golove Messija, Ronalda ili Šukera, 50 puta ako treba. Da, da, gledajte i našu utakmicu s Turskom (Hrvatska je poražena u četvrtfinalu Eura nakon izvođenja jedanaesteraca, iako je minutu prije kraja drugog produžetka golom Klasnića povela 1:0) iz Beča, nikad ne znate, možda sljedeći put drukčije završi”, poručio je bivši Vatreni, jasno kroz šalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.