Ivan Perišić prestigao Davora Šukera…

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je u Glasgowu na Hampden Parku svladala Škotsku 3:1 te je tako izborila plasman u osminu finala Eura, u kojem će igrati u ponedjeljak 28. lipnja od 18 sati. Naime, hrvatska reprezentacija slavila je unatoč brojnim negativnostima kojima je od strane tzv. hrvatskih medija bila okružena, kad je najteže Hrvatska je očito najjača, sam plasman u osminu finala veliki je uspjeh za zemlju od četiri milijuna stanovnika i za naciju od skoro osam milijuna, to što nas je gotovo isto toliko doma koliko u inozemstvu možemo zahvaliti političko – medijskoj ”eliti” koja sad već desetljećima ”tlači” hrvatske građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, uz pobjedu i super važna tri boda utakmica će biti zapamćena i po novom podvigu Ivana Perišića, koji je sinoć zabio svoj 30. pogodak za Vatrene te je tako prestigao Eduarda da Silvu, trenutno je na trećem mjestu vječne liste strijelaca hrvatske reprezentacije. Mario Mandžukić je drugi s 33 gola, Davor Šuker je neuhvatljiv – prvi s 45 zabijenih pogodaka u hrvatskom dresu. Kad smo kod Davora Šukera…

Foto: hns-cff.hr

Šuker je zabio tri za Hrvatsku na europskim prvenstvima, doduše, najbolji hrvatski strijelac svih vremena za Hrvatsku je igrao tek na jednom Euru. Davne 1996. u Engleskoj, kada je zabio tri gola, dva Danskoj i jedan Njemačkoj u četvrtfinalu, Hrvatska je tada  poražena 2:1. Ivan Perišić dosad je na europskim prvenstvima zabio četiri gola, no on je igrao puno više utakmica na spomenutim natjecanjima. Igrač Intera na ovom Euru dao je dva gola, Češkoj u drugom kolu grupne faze, sinoć Škotima za 3:1, Perišić je prije pet godina na Europskom prvenstvu u Francuskoj također dao dva gola, Češkoj, rezultat je bio na kraju 2:2 te za pobjedu protiv Španjolske 2:1 u posljednjem kolu grupne faze. Dakle, to su Perišićeva četiri gola. S obzirom da je Hrvatska ostala na turniru te će igrati osminu finala Peršić će imati još poneku priliku.

Glede hrvatskih rekorda ne smije se zaboraviti Luku Modrića, koji je na europskim prvenstvima također kao i Davor Šuker zabio tri gola. Prvi gol davne 2008. u prvom kolu grupne faze Austriji, drugi gol na prošlom EP-u u Francuskoj protiv Turske za pobjedu 1:0 i treći sinoć na Hampden Parku. Prekrasan pogodak za vodstvo od 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.