Ivana Habazin vraća se u profesionalni ring, čeka je meč protiv legende ženskog boksa

Foto: snimka zaslona

14 mjeseci nakon što je doživjela poraz u najvećem meču dosadašnje karijere, kad ipak nije uspjela parirati Claressi Shields te nakon neuspjeha na europskim olimpijskim kvalifikacijama, Ivana Habazin vraća se u profesionalni boksački ring, gdje će odraditi još jedan veliki meč. Protivnica će joj biti Layla McCarter, a za sada je poznato kako će se meč održati u ožujku na Floridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Layla McCarter ima 41 godinu i prava je ikona ženskog profesionalnog boksa kojim se bavi već 22 godine. Do sada je osvajala titule u pet različitih kategorija, gdje su svakako najvažnije WIBF titule velter i superlake kategorije te WBA titule lake i supervelter kategorije. Peta kategorija je perolaka, no u njoj je osvajala manje vrijedni IFBA pojas. U karijeri je upisala 44 pobjeda, 13 poraza i pet neodlučenih mečeva, no trenutno se nalazi unutar niza od 21 pobjede, odnosno posljednji poraz doživjela je još 2007. godine. 2017. godine potpisala je ugovor s Mayweather Promotionsom kao tek druga žena na njihovom rosteru, no nije nam poznato surađuje li još uvijek s njima.

BoxRec ovu sjajnu Amerikanku trenutno rangira kao treću boksačicu svijetu velter kategorije, odmah iza Jessice McCaskill i Cecilije Braekhus, a časopis The Ring ju je 2016. godine uvrstio na popis deset najboljih boksačica u povijesti. Nikako vas ne smije zavarati to što joj je 41 godina, budući da je svoje najbolje rezultate počela postizati tek u tridesetima te je i dalje vrlo opasna. Na Facebook profilu njenog menadžera Luisa Tapije možemo pronaći izjavu kako je Ivana Habazin bila jedina koja je prihvatila borbu protiv Amerikanke.

Najbolja hrvatska boksačica nikad nije bježala od izazova pa ne treba čuditi kako je prihvatila ovaj meč, kojim će odmah imati priliku pokazati kako je i dalje u svjetskom vrhu te da se na nju treba ozbiljno računati. Ovim putem se vraća u kategoriju čiju je držala svjetsku titulu, nakon što je posljednje mečeva odrađivala većinom u srednjoj kategoriji, dok se protiv Shields borila u polusrednjoj. 31-godišnja Habazin u dosadašnjoj je profesionalnoj karijeri ostvarila 20 pobjeda i četiri poraza. Svi porazi koje je doživjela bili su u mečevima za neku od elitnih svjetskih titula. Ivana se u posljednje vrijeme posvetila poduzetničkoj karijeri, no boks nije zapustila, tako da bi joj povratak na puni trening za natjecateljski boks trebao glatko proći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno nije poznato hoće li neka titula ovim putem biti u igri, no organizator je u najavi tako nešto napomenuo te stoga isto možemo očekivati. Više detalja trebalo bi biti poznato kad se objavi službeni datum te mjesto održavanja meča, piše Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.