Habazin pobijedila Magyar i ispisala boksačku povijest: ‘Bog nagrađuje žrtvu’

Foto: fah

Ivana Habazin (22-5) je odlukom sudaca svladala Kingu Magyar (14-4) i po treći puta u karijeri postala svjetska prvakinja. Na stolu su bila dva pojasa: WBC i WBA (privremeni) u velter kategoriji do 67 kilograma. Borba je imala deset rundi po dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Ivana Habazin pokušat će ono što nitko iz Hrvatske nije uspio

Jednoglasnom odlukom Ivana Habazin je svladala Kingu Magyar.

Ivana je dosad dva puta bila svjetska prvakinja. 2014. godine po IBF-u, te četiri godine kasnije pod “kapom” IBO. Sada je to uspjela i u najprestižnijim boksačkim federacijama.

Ivana je nakon meča rekla:

“Molila sam Boga da pobijedim. Žrtvu Bog nagrađuje. Da nisam dobila, to bi bio moj kraj. Imam duga 80 000 eura da bi organizirala nove borbe. Za to moraš kupiti stan. Išla sam u rizik, a Eddie Hearn je sve probao da me makne, da se ovo ne dogodi. Ali, kad se budiš s mišlju da moraš vratiti novce, moliš se Bogu, ovo je sad slatko. Ovaj WBC pojas želim tako dugo osvojiti. Želim sad dalje i WBO. I IBF je vani i cilj su oba”, rekla je Borisu Jovičiću najbolja na svijetu Ivana Habazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ljudi, hvala vam od srca što ste došli. Imala sam čast što sam boksala u KC Dražen Petrović. Dala mi je Draženova majka dres svog sina iz Barcelone 1992. protiv Dream Teama. Ja sam joj dala krunicu. Da nije bilo mog trenera Vlade Božića, ne bi ovog ni bilo. Ja ne pjevam, ali neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta. Hvala Vam”, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.