Ivančević: Napravit ću sve da mladim atletičarima pokažem zašto je dobro biti u svijetu sporta

© G.I. Tepeš

Kvalifikacijskim natjecanjima u Osijeku i Splitu (27. i 28. travnja) započinje četvrta sezona Erste Plave lige, jedinstvenog atletskog natjecanja osmoškolaca na kojem je u prve tri godine sudjelovalo više od 12.000 učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Radimo ovo natjecanje jer se u Hrvatskoj pokazala potreba i prostor za nečim sličnim. Discipline smo prilagodili da na Erste Plavoj ligi mogu nastupati osmoškolci koji već treniraju u klubovima, ali i oni kojima je to prvi doticaj s atletikom. Svi koji se prijave online sudjeluju u nagradnim igrama, a nagrade se mogu osvojiti i za najbolji profil, fotografiju, pjesmicu, video… Kako bismo što bolje povezali sve zainteresirane, od ove godine imamo i Klub roditelja i navijača u koji se također moguće učlaniti online, preko naše internetske stranice www.ersteplavaliga.com. Hvala svim našim sponzorima i partnerima koji nas prate u ovom projektu“, rekla je Ivana Brkljačić, predsjednica AK Pro Sport koji organizira ovo natjecanje.

„Ideja vodilja ovog natjecanja je da osmoškolci prepoznaju društvene vrijednosti koje se promiču kroz sport: hrabrost, poštovanje, poštenje, odgovornost… Drago mi je da su te vrijednosti prepoznali i naši sponzori te svi ostali koji podupiru ovaj projekt“, kaže Jana Radeljak, direktorica agencije Bagadodo.

Erste grupacija je suorganizator i partner projekta od samog početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Zadovoljstvo mi je što Erste grupa već četvrtu godinu prati ovaj hvale vrijedan projekt. Osim banke, od početka su tu Erste Plavi mirovinski fondovi, a ove godine se priključio i Erste Leasing. Preko 12 tisuća osmoškolaca je do sada sudjelovalo u ovoj ligi, a oni se kroz natjecanja također pripremaju i za život, koji nije uvijek jednostavan“, naglasio je Zdenko Matak, član Uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Uz Erste Plavu ligu je od početka i Grad Zagreb

„Ovo je dobar primjer kako poslovni i sportski sektor mogu surađivati. Zagreb organizira dva kvalifikacijska natjecanje i finale lige, a ovaj je projekt vrlo značajan za popularizaciju atletike i sporta uopće. Drago mi je da atletika ima sve više pobornika i sve više natjecanja, a Grad Zagreb će uvijek imati razumijevanja i biti potpora ovakvim projektima“, rekao je Milan Čolić iz Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ambasadori Erste Plave lige su najbolji hrvatski atletičari, među njima i hrvatska rekorderka na 100 i 100 metara prepone, Andrea Ivančević.

„Ove godine sam prvi put ambasadorica lige, jako sam sretna zbog toga i napravit ću sve da mladim atletičarima pokažem zašto je dobro biti u svijetu sporta. Ja u školskim danima nisam imala prigodu nastupati na sličnim natjecanjima i drago mi je da danas osmoškolci imaju tu mogućnost“, rekla je Andrea koje ove godine očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Amsterdamu i Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Novi ambasador lige je i gimnastičar Mario Možnik, europski prvak u vježbanju na preči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Hvala što ste mi omogućili da budem ambasador ovakvog projekta jer svaka akcija koja potiče mlade da se uključe u sport vrijedna je podrške. Drago mi je što Erste Plavu ligu podržavaju Erste banka i Grad Zagreb, a od sad ću ju podržavati i ja te kao ambasador isticati njene vrijednosti“, rekao je Možnik i dodao :

„Ove godine dolazim na Europsko prvenstvo u Bern kao prvak Europe, dolazim tu titulu braniti i obraniti! No, prije toga na rasporedu je moje najdraže natjecanje, Svjetski kup u Osijeku. Budući da je tamo u srijedu i Erste Plava liga, doći ću i na to natjecanje i pozdraviti mlade atletičare.“

Prezentaciji ovogodišnje Erste Plave lige nazočili su i prošlogodišnja pobjednica na 60 metara i u skoku u dalj Lucija Grd, te osvajač odličja u istim disciplinama Luka Trputac, a nazočne je video porukom pozdravila ambasadorica lige Blanka Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.