Ivanišević: Njihov dolazak je nevjerojatna stvar za Umag i Hrvatsku

Foto: snimka zaslona

Grad Umag idućih tjedan dana postaje sportsko i turističko središte Hrvatske jer počinje još jedan teniski ATP turnir Plava Laguna Croatia Open.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujući u Dnevniku HTV-a, proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević osvrnuo se na ždrijeb i igrače koji će igrati na turniru.

– Od naših, Mili Poljičak će igrati protiv kvalifikanta, Duje Ajduković igra protiv Molčana, neugodnog slovačkog tenisača, a Dino Prižmić protiv Zapate. To je velika stvar za njega i veliko iskustvo. I veći turniri od ovoga bi bili ljubomorni da imaju za prve nositelje Alcaraza i Sinnera, to je nevjerojatna stvar za Umag i Hrvatsku, rekao je Ivanišević.

Borna Ćorić zbog ozljede prepone u Hamburgu otkazao je nastup u Umagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nadamo se da će se što prije oporaviti i da će igrati sljedeće godine.

Još jednom se osvrnuo na nastup mladog Španjolca Carlosa Alcaraza koji u Umag dolazi kao peti tenisač svijeta.

– On je budući broj 1, oduševio je svijet ove sezone, a počeo je prošle godine u Umagu. Osvojio je nekoliko turnira, pobijedio Rafu i Novaka. On je fenomenalan igrač i budućnost svjetskog tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi mečevi moći će se pratiti na Drugom programu HTV-a i na aplikaciji HRTi.

U Umagu je uz sportski dio, važan i turistički značaj turnira.

– Očekujemo sigurno preko 100.000 posjetitelja kroz ovih desetak dana i vraćamo se napokon u punom obujmu u ATP, a značaj za destinaciju Umag, Istru i Hrvatsku je nemjerljiv ako znamo da direktan prijenos i snimci idu u 140 zemalja svijeta ako znamo da već sada imamo preko 120 akreditiranih novinara da dolaze najjače svjetske redakcije izvještavati iz Umaga, rekao je Milovan Popović, direktor TZ-a Umaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.