Ivanušec: Imamo više iskusnih igrača od Furije

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za finale završnog turnira Lige nacija protiv Španjolske u Rotterdamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje dojmove uoči velike nedjeljne utakmice otkrio je Luka Ivanušec, koji je u društvu reprezentativnih suigrača pratio drugi polufinalni dvoboj iz Enschedea. 

“Nismo imali nekih favorita koga bismo htjeli u finalu, obje ekipe su fantastične. Španjolci su se pokazali kao bolja momčadi, dobro ćemo ih analizirati i pripremiti se za finale. Tko je favorit? Siguran sam da imamo svojih izgleda i da ćemo odigrati dobru utakmicu. Ako pokažemo ono što smo pokazali protiv Nizozemske, imamo šanse za zlato. Imamo dobru disciplinu, sve ćemo napraviti za pobjedu”.

Protiv Nizozemske je osvanuo u momčadi od prve minute…

“Bilo je dobro, iako naravno da uvijek može i bolje. Lakše je igrati uz Luku, Kovu i Broza, od njih se puno uči, lijepo je igrati s njima, nadam se da će biti još više prilika. Suradnja s Perišićem na lijevoj strani? Dobro je to izgledalo, dobro smo analizirali njihovu desnu stranu i Denzela Dumfriesa, koji je fizički moćan Pričali smo, imali dobru komunikaciju cijelo vrijeme, nadopunjavali se i dobro to zatvarali. Jesus Navas? Sličan je Dumfriesu što se tiče energije, ali nije toliko dominantan fizički. Ovo je razina gdje su sve top igrači, nastojat ćemo odigrati kao protiv Nizozemske”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O Španjolskoj…

“Nemaju više iskustva kao nekad. Kod Španjolaca se isto dogodila smjena generacije, jesu kvalitetni, ali dolaze mlađi i treba neko vrijeme za prilagodbu na tako velike utakmice. Imamo više iskusnijih igrača, to je sigurno jedna od naših prilika bez obzira na to što se radi o kvalitetnom suparniku”.

Zaželio je sreću hrvatskom borcu Antoniju Plazibatu, koji se u subotu navečer, također u Rotterdamu, bori za privremeni pojas u Glory kategoriji.

“Pratim borilačke sportove, želim Antoniju da dođe do pobjede kao i mi. Ne znam tko će ga bodriti u dvorani jer ćemo se morati odmarati za našu utakmicu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ozračje na utakmici s Nizozemskom…

“Bilo je fantastično, već smo to rekli, kao da smo igrali kod nas. Sada će biti još bolje, uvjeren sam u to. Penali? Ne vježbamo ih nešto pretjerano. Ostanemo pucati penale poslije svakog treninga. Nismo se pripremali za te penale, ali ako dođe da ga ja moram izvesti, nema problema”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.