Ivanušec uoči povijesne utakmice protiv Villarreala: ‘Moramo ući agresivno, stisnuti ih presingom’

Zagreb, 27.01.2021 - Utakmica 13. kola Prve HNL Dinamo - Hajduk. Na fotografiji Luka Ivanušec. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Za nekoliko sati na Maksimiru će se igrati prva utakmica četvrtfinala Europske lige, Dinamo protiv Villarreala. Osokoljeni izbacivanjem Tottenhama Dinamo bi mogao i protiv jake španjolske momčadi, ali opet po imenima slabije od engleskog kluba, napraviti podvig. Barem se tome nadaju navijači Modrih, ide se toliko daleko da se Dinamo proglašava favoritom, što je definitivno pretjerivanje. Plavi ipak nisu favoriti u ovom dvostrukom sudaru za polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od aduta Dinama za susret protiv Villarreala je i Luka Ivanušec, koji će s Lovrom Majerom dirigirati Dinamovim veznim redom. Kako se osjeća Luka uoči sraza sa španjolskim Villarrealom?

”Stanje je dobro, okupili smo se svi mi iz reprezentacije. Gledali neke isječke i znamo da je Villarreal kombinatorna momčad, koja i pod pritiskom nastoji izaći s loptom. Mi ćemo pokušavati također takvim načinom i mislim da će to biti dobra utakmica dvije slične momčadi”, rekao je Ivanušec, pišu Sportske novosti.

Ivanušec se još jednom osvrnuo na nedavno završeno Europsko prvenstvo za mlade, na kojem je Hrvatska izborila povijesno četvrtfinale. Ivanušec tvrdi da mu je samopouzdanje skočilo nakon nadmetanja s razvikanijim i mnogo skupljim engleskim vršnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Sve je prošlo super, iza mene je puno dobrih utakmica i sve više vjerujem u sebe. Svi ti engleski igrači su medijski uzdignuti, tržišne cijene su im ogromne. Međutim, na koncu shvatiš da to i nije razina kakva se predstavlja i neki drugi svijet, sve je to tu negdje. Mi smo na Euru ostvarili povijesni rezultat, ostvarili smo prvu pobjedu i prvi put prošli skupinu. Dosta je povijesnih rezultata u zadnje vrijeme, zar ne? Eto, poklopilo mi se da igram u dva četvrtfinala. Bilo bi lijepo da bude “dva od dva”, da uđemo u polufinale s Dinamom i reprezentacijom. Da izbacimo Španjolce u oba četvrtfinala!”

Dinamo prvu utakmicu četvrtfinala Europa lige igra na Maksimiru, dok su Modri protiv Tottenhama prvu utakmicu igrali u gostima. Mijenja li to nešto?

”Ja bih čak rekao da se ne mijenja ništa, idemo u svaku utakmicu isto i pokušavamo pobijediti. Nema prevelike razlike igra li se prva utakmica doma ili u gostima. Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, sigurno je da nećemo igrati na “nulu”, nas zanima samo trijumf. Za Španjolce smo maksimalno spremni, a i dalje smo prvi na ljestvici u HNL-u. To nam je u ovom trenutku najbitnije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetio se Luka Ivanušec i one utakmice odigrane 2010. godine kad su Modri pogocima Rukavine i Sammira u Maksimiru pobijedili Villarreal.

”Sjećam li se one Dinamove pobjede? Naravno, navijao sam za Dinamo, ponovilo se! No, ovo su ipak druga vremena i ne treba baš na to gledati, vraćati se u povijest. Današnja utakmica je nešto sasvim drugo, neka sasvim druga priča. Mi smo zaista puni samoupouzdanja nakon Tottenhama, nakon te povijesne pobjede. Međutim, moramo biti oprezni, ponizni. Znamo tko je Villarreal, nećemo se zalijetati s nikakvom ulogom favorita. Oni su favoriti, tu njihovu ulogu moramo prihvatiti. Kad uspoređujem Spurse i Villarreal, onda moram kazati da jeTottenham bolji u duelu, Villarreal više u kombinatorici. Mi protiv Španjolaca moramo ući agresivno, kao što smo ušli protiv Engleza. Probat ćemo ih stisnuti presingom, kako bi što više griješili. Izgubili su samo pet utakmica u Primeri, znamo da se radi o top momčadi, no naš plan je – pobjeda”,  zaključio je Ivanušec.

Utakmica na Maksimiru počinje večeras od 21 sat, a Dinamo će igrati bez Brune Petkovića, što je veliki hendikep za Modre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.